x


  • EUR
    4.8393
    USD
    4.2695
string(7) "politic"

Prima măsură luată de Cîțu la ANAF: A blocat tot

Liberalii au început să blocheze pseudoconcursurile de promovare din instituții.

Author: Cristian Matache | Sursa: Money.ro | Publicat: 06.11.2019, 11:29

Agenția Națională de Administrare Fiscală suspendă organizarea concursurilor de promovare în funcțiile publice de conducere vacante din cadrul aparatului propriu al instituției, precum și la nivelul direcțiilor generale regionale ale finanțelor publice, organizate în data de 18 noiembrie (proba scrisă), în contextul măsurilor care vor fi dispuse cu privire la reorganizarea instituției. Este prima măsură dispusă de noul ministru al Finanțelor, Florin Cîțu. Ministerul Finanțelor este o instituție unde deseori s-a vorbit că sunt promovate persoane care nu corespund pregătii profesionale cu postul ocupat, criteriul principal fiind acela al apartenenței la un grup de interese.

 

Recent, fostul șef al Fiscului, Gelu Diaconu, de dezvăluit cum se dau concursurile de promovare la Vamă, instituție trecută în subordinea Ministerului Finanțelor, de la ANAF. 

Reluarea procedurii de organizare și desfășurare a concursului pentru ocuparea posturilor vacante se va efectua conform prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului 57/2019 privind Codul Administrativ, cu completările ulterioare, se arată în informarea ANAF.

 

Miniștrii Guvernului Orban s-au confruntat, marți, în prima zi de lucru, cu o uriașă structură de rude, pile și oameni de partid ai PSD, pe care trebuie să o destructureze, conform Digi24.