x


  • EUR
    4.8393
    USD
    4.2695
string(11) "actualitate"

Prima reacție a Gabrielei Firea după fotografia de la Guvern: Dacă nu e pandemie, atunci să știm și noi

Primarul Capitalei Gabriela Firea a vorbit marți seară despre fotografia cu mai mulți membri PNL, care a făcut înconjurul internetului.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 02.06.2020, 22:16

Primarul Capitalei susține că observat tendința mai multor persoane de a se abate de la obligativitatea purtării măștii în spațiile închise.

“Am observat oricum o tendință a multor persoane, cumva de a păcăli regula. Până la urmă, această regulă există şi este corectă – pentru că este posibil la un moment dat să aflăm că au fost nişte excese – dar deocamdată suntem într-o pandemie declarată de OMS.

Masca de protecție trebuie purtată acolo unde trebuie și anume să acopere nasul și gura și nu pe birou, nu pe masă, nu în poșetă. Am mai văzut chiar și în alte instituții, am fost astăzi la Parlament – marca în mână, lângă niște dosare, a spus Firea într-un interviu pentru Antena 3.

În legătură cu poza în care cinci miniștri încalcă legea, aceasta le-a sugerat membrilor PNL să anunțe dacă pericolul pandemiei a trecut.

„Dacă este așa cum se spune, și anume traversăm o pandemie, trebuie să ne protejăm, nu doar pentru că primim o amendă, nu pentru că ne ceartă cineva, nu pentru că vine seara la televizor un reprezentant din Comitetul Național pentru Situații de Urgență, să se încrunte la noi.

Dacă nu e pandemie, atunci să știm și noi”, a adăugat Firea.