AcasăEconomiePrimăria Bârlad: Facturile la utilităţi au îngenuncheat bugetul oraşului / O unitate...

Primăria Bârlad: Facturile la utilităţi au îngenuncheat bugetul oraşului / O unitate de învăţământ a primit o factură de 270.000 de lei pentru o singură lună, în timp ce Spitalul Municipal, cel mai mare consumator local, are o factură de 180.000 de lei

Primăria Bârlad reclamă facturile uriaşe la utilităţi care s-au primit în ultima perioadă.  

Primarul Dumitru Boroş a cerut conducerilor de la toate unităţile şcolare locale, precum şi de la serviciile externe ale Primăriei, să analizeze situaţia gravă în care a ajuns bugetul local ca urmare a creşterii tarifelor la utilităţi.  

”Avem o unitate şcolară care a primit o factură la gaze de 270.000 lei, pentru o singură lună. Sunt altele care au primit facturi de 83.000 de lei sau de 79.000 de lei şi doar într-un singur caz, o şcoală din Bârlad, a primit o factură rezonabilă. Prin urmare, acum nu o să vă solicit să ţineţi copiii în frig, sau să staţi dumneavoastră, ci vreau să vă rog să fiţi mult mai atenţi la consum şi mai ales să opriţi risipa”, le-a cerut primarul directorilor de unităţi de învăţământ.  

Potrivit acestuia, sunt unităţi care funcţionează în clădiri slab izolate termic, unde centralele merg zi şi noapte şi tot nu fac faţă, în condiţiile în care preţul la gaze a explodat.  

”Problema mare, pentru bugetul local, este că, în cazul în care continuăm în acest ritm, punem în pericol proiectele mari de dezvoltare a oraşului. Deja pentru anul în curs avem o cotă de cofinanţare de 27 milioane lei la proiectele ce vor demara. Dacă nu suntem cumpătaţi, nu vom mai putea face nimic pentru oraş. De aceea vă rog să analizaţi foarte bine, fiecare în parte, situaţia din unitatea dumneavoastră şi să limitaţi consumul, acolo unde nu se justifică. Totodată, voi dispune ca de la nivelul Primăriei să fie urmărite toate cererile de compensare depuse, astfel încât să existe o gândire unitară pentru a ne asigura că vom primi sprijin la plata facturilor. Vă cer la toţi să fim chibzuiţi! Să eliminăm risipa pentru că, până-n ultima perioadă de timp Bârladul nu a primit sprijin, deşi sunt multe nevoi. La penultima rectificare am primit o sumă modică, cât o comună. Iar la ultima, ni s-au alocat 0 lei”, a mai declarat primarul Dumitru Boroş.  

La întâlnirea primarului cu directorii de instituţii şi şcoli a fost prezentă şi conducerea Spitalului Municipal de Urgenţă „Elena Beldiman” care a informat că, pentru toate cele opt pavilioane în care funcţionează unitatea, factura la gaz, pentru luna decembrie, a avut o valoare de 180.000 lei.  

 

Ultimele Articole