AcasăEconomiePrimăria Braşov a finalizat achiziţia pentru instalaţia nocturnă la pârtiile Drumul Albastru...

Primăria Braşov a finalizat achiziţia pentru instalaţia nocturnă la pârtiile Drumul Albastru şi Lupului Inferior. Cele două pârtii vor fi iluminate din sezonul de iarnă 2023-2024, instalaţiile fiind primele de acest fel montate în ultimii 40 de ani

Licitaţia pentru executarea instalaţiilor de iluminat pentru cele două pârtii a fost câştigată de SC Flash Lighting Services SRL. 

„Valoarea la care se va încheia contractul este de 5.199.996 lei fără TVA, durata lucrărilor de proiectare şi execuţie fiind de 8 luni, dintre care 2 luni pentru realizarea proiectului tehnic şi 6 luni pentru execuţia lucrărilor de instalare a sistemului de iluminat”, transmite Primăria Braşov printr-un comunicat dat publicităţii luni..

Pentru pârtia Lupului, se va realiza sistem de iluminare în regim de competiţie pentru 880 de metri de pârtie. Instalaţia va include 35 de stâlpi metalici pentru iluminat, 53 aparate de iluminat tip proiector cu surse LED alb, 34 aparate de iluminat tip stradal cu surse LED alb, 12 aparate de iluminat tip proiector cu surse LED RGB  – care îşi pot schimba culoarea şi pot fi folosite în cazul evenimentelor sportive, de exemplu la premierea sportivilor;  ele vor fi montate în partea de jos a pârtiei, în zona staţiei inferioare a telescaunului Lupului – , 34 module de telegestiune, 8 camere video supraveghere şi filmare.

Pentru pârtia Drumul Albastru, care face legătura între staţia superioară a telescaunului Lupului şi staţia inferioară a telegondolei – zona de parcare, proiectantul propune iluminarea în regim normal (recreativ) a 1.100 de metri de pârtie, prin amplasarea a 50 de stâlpi care au în componenţă: 3 aparate de iluminat tip proiector cu surse LED alb; 49 aparate de iluminat tip stradal cu surse LED alb şi 49 module de telegestiune.

„Prin proiectul de iluminare a pârtiilor Lupului inferior şi Drumul Albastru,  municipalitatea doreşte să extindă perioada zilnică de schi pe acestea, astfel încât să crească atractivitatea staţiunii, pentru că va fi oferită o alternativă mai spectaculoasă de schi, după lăsarea întunericului. În acelaşi timp, va scădea şi presiunea existentă la mijloacele de transport pe cablu care fac legătura cu partea superioară a masivului, pentru că pârtiile dispun de telescaunul Lupului”, precizează municipalitatea din Braşov.

Investiţia în sistemele de iluminat ale celor două pârtii face parte dintr-un  programul amplu de modernizare a domeniului schiabil din Poiana Braşov. Acesta include, pentru anul în curs, 10 tunuri de producere a zăpezii artificiale, iluminatul pârtiei Drumul Roşu şi instalarea unei nocturne pe pârtia Subteleferic, proiect pentru care se lucrează la studiul de fezabilitate, construirea unor noi instalaţii de transport pe cablu pentru care va fi relansată licitaţia pentru elaborarea studiului de fezabilitate şi amenajarea de surse noi de alimentare a lacului din Poiana Ruia , proiect pentru care licitaţia pentru studiul de fezabilitate va fi lansată până la sfârşitul anului.

„Etapa următoare va fi să îi adăugăm Poienii Braşov mai multe instalaţii de transport pe cablu, astfel încât să reducem din timpii de aşteptare la cozi, şi să identificăm noi surse de alimentare cu apă a lacului din Poiana Ruia, astfel încât să putem pregăti pârtiile indiferent dacă ninge sau nu”, afirmă primarul Allen Coliban, referindu-se la proiectele de modernizare a domeniului schiabil al staţiunii.

Ultimele Articole