x


 • EUR
  4.5988
  USD
  3.9154
 • 14° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  35 km/h
  Umiditate

  97%
  Presiune

  33695 hPa
string(6) "social"

Primarul care a dat 20% din bugetul comunei pe o mașină

Un primar din Vrancea şi-a făcut cadou un bolid care a costat 20% din bugetul comunei pe tot anul. Edilul a dat aproape 30.000 de euro pentru o maşină de teren. Explicaţia lui? Avea nevoie de ea din cauza drumurilor proaste din comună.

Author: Cristina Popovici | Sursa: digi24.ro | Publicat: 24.05.2017, 6:16 | Actualizat: 24.05.2017, 6:16

Localnic: De curiozitate vă întreb, cât a costat?

Primar? Cât a costat? 29.100, păi cum, da’ pot să mint?

Localnic: Nu, Doamne fereşte, de asta v-am şi întrebat, de curiozitate…

 

29.100 de euro. Atât a costat maşina cu tracţiune integrală pe care primarul o foloseşte acum în interes de serviciu. Apariţia blodului pe uliţele satului i-a revoltat pe localnici.

 

„Puteau să-i reinvestească în plantare, în igienizare”, spune un localnic.

 

„Avem multe de făcut, şi drumurile sunt destul de rele, multe, multe”, spune alt localnic.

 

Edilul vine cu o explicaţie care i-ar putea enerva şi mai rău pe oameni. A vândut lemnul din pădure şi cum banii nu-i putea investi în drumuri, a luat o maşină de teren

 

Este din fonduri extrabugetare, mai precis de la pădure. E scumpă într-adevăr, dar na, am avut lucruri bune luate şi ne folosim de ele”, spune primarul comunei Jitia, Ion Păun.

 

Consilierii locali spun că nu ştiu ce au votat.

 

„Nu a fost specificat şi nu ni s-a spus că se va achiziţiona o maşină, nicăieri nu scria, trebuia discutat”, spune Sorin Pantelimon, consilier local.

 

„Nu s-a discutat nimic că trebuie achiziţionată o maşină pentru treburile primăriei. Trebuia o maşină mai puţin costisitoare sau reparate cele care erau”, spune Ion Scoruş, consilier local.

 

Bugetul localităţii Jitia a fost anul trecut de două milioane de lei, adică aproximativ 157.000 de euro. Maşina cumpărată de primar a costat aproape 20% din acest buget.