AcasăEconomiePrimarul Dominic Fritz a anunţat că Timişoara a câştigat o finanţare europeană...

Primarul Dominic Fritz a anunţat că Timişoara a câştigat o finanţare europeană record, 308 milioane de lei, pentru modernizarea flotei de transport în comun

„Aseară am primit o veste bună din partea Ministerului Dezvoltării. Ne-au comunicat că au aprobat cea mai mare finanţare europeană din istoria Timişoarei, care va presupune schimbarea flotei de transport în comun. Vom primi 308 milioane de lei prin PNRR. Este peste un sfert din finanţarea totală propusă pe această linie”, a declarat primarul Timişoarei Dominic Fritz, conform unui comunicat de presă.

Din aceste fonduri, Primăria Municipiului Timişoara va achiziţiona 55 de mijloace de transport în comun, 100% electrice: 30 de autobuze electrice, 17 tramvaie cu baterii, 8 troleibuze cu motor electric.

În prima rundă de finanţare pe această componentă, Primăria Municipiului Timişoara a depus un proiect de achiziţie a 25 de troleibuze, în valoare de 71 de milioane de lei (TVA inclus). Astfel, în total, prin PNRR, Timişoara va achiziţiona 80 de vehicule nepoluante noi. Iar împreună cu celelalte proiecte europene de achiziţie de mijloace de transport în comun, noua flotă va însuma 150 de vehicule noi.

„În acest mandat vom avea toată flota înlocuită. 150 de mijloace de transport noi în Timişoara, toate electrice. Asta schimbă radical faţa transportului în comun în Timişoara şi el redevine coloana vertebrală a traficului din oraş. Niciun oraş din Europa nu reuşeşte să facă faţă traficului auto decât dacă investeşte masiv în transportul public”, a mai declarat primarul Dominic Fritz, potrivit sursei citate.

 

Ultimele Articole