Primele restricții din România pentru persoanele nevaccinate

0
82

Autoritățile din România au în vedere înăsprirea  restricţiilor pentru cei nevaccinaţi, din cauza numărului mare de cazuri noi.

Se discută ca persoanele nevaccinate să aibă acces restricționat în mall-uri, dar și în restaurante, teatre sau cinematografe.

Rata de vaccinare a scăzut foarte mult în România. Așadar, Executivul dorește prin impunerea noilor restricții să îi motiveze pe români să se vaccineze, dar și prin stimulentele financiare, precum acele tichete de masă în valoare de 100 de lei și tombola pregătită pentru luna octombrie.

Prin urmare, în mall-uri, cinematografe teatre sau restaurante vor avea acces numai persoanele care vor putea prezenta certificatul verde care atestă faptul că persoana s-a vaccinat împotriva COVID-19 cu schema completă, s-a testat cu cel mult 24 de ore înainte sau a trecut prin boală în ultimele 180 de zile.

În urma testelor efectuate la nivel național, pe 9 septembrie au fost înregistrate 2.226 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până pe 9 septembrie 2021, 34.871 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.