Primii bani recuperați în cazul TAXEI AUTO! Românii îi pot cere până pe 31 august

Trebuie să depună cereri la ANAF, chiar dacă între timp şi-au vândut autoturismele. Important este să aibă copii după actele respectivelor vehicule şi să solicite recuperarea taxei până pe 31 august. După această dată, nu mai primesc banii.

 

Fie că s-a numit taxa de prima înmatriculare, taxa de poluare sau timbru de mediu, şoferii îşi pot recupera banii pe cale administrativă, adică fără să meargă în instanţă. În medie, au plătit pentru o maşină câteva sute de euro.

 

Oricine a plătit o taxă la prima înmatriculare a maşinii între anii 2007 şi 2017 îşi poate recupera acei bani dacă vine la ANAF, cu un dosar care să conţină copia talonului, a cărţii maşinii, dar şi dovada plăţii, dacă o are. Banii vor intra în cont de săptămâna viitoare după regula primul venit, primul servit.

 

ANAF o să calculeze suma pentru cei care nu au dovada plăţii. Îşi pot recupera taxa doar cei care au plătit-o la înmatriculare, chiar dacă au vândut maşina. Aceştia trebuie să se asigure că au copii ale actelor maşinii. Din păcate, legea nu prevede nimic în cazul celor care au vândut maşina, dar nu au copii ale actelor.

 

Cornel Brezuică, preşedintele AFM: “Dorim să înlocuim copia după carte şi talon, cu o adeverinţă emisă de direcţia de înmatriculări din care să rezulte toate elementele care sunt prevăzute în respectivele documente mă refer la carte şi talon.”

 

Atenţie! Cei care depun cereri după 31 august, nu vor mai putea solicita recuperarea.

 

Guvernul a adoptat bugetul Administraţiei Fondului de Mediu şi, pe lângă recuperarea taxei, a stabilit ca din martie începe programul Rablă.

 

Maşini motor termic
Voucher – 6500 lei

Maşini Hybrid
Voucher – 9.200 lei

Maşini Electrice
Subvenţie 10.000 euro
Voucher – 6500 la casarea unei rable

 

Pentru casarea unei maşini mai vechi de 8 ani veţi primi un voucher de 6500 de lei, altfel zis, o reducere din preţul unei maşini noi.

 

La asta se mai adaugă 2700 de lei dacă maşina este hybrid şi poluează foarte puţin.

 

În cazul maşinilor electrice primiţi o subvenţie: jumătate din preţul maşinii, dar nu mai mult de 10 mii de euro. La cei 10 mii de euro se pot adăuga şi 6500 de lei, dacă aduceţi o rablă la casat.

 

Vestea proastă este ca în acest an în programul rabla sunt acceptate doar maşini cu ITP valabil. Noua regulă va reduce mult numărul celor care îşi pot casa maşinile.

SURSA: PRO TV

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed