x


  • EUR
    4.8338
    USD
    4.4477
string(16) "instant-articles"

Primul land din Germania care decretează izolarea populației. “Vom reduce la zero viața publică”

Bavaria, cel mai mare land ca suprafaţă din Germania, este prima regiune din această ţară care decretează izolarea populaţiei sale din cauza epidemiei de coronavirus, potrivit AFP şi DPA.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 20.03.2020, 18:52

“Vom reduce practic la zero întreaga viaţă publică”, a anunţat şeful guvernului bavarez, Markus Söder, măsura urmând să intre în vigoare de la 23:00 GMT, fiind programată să dureze două săptămâni într-o primă etapă.

 

Astfel, începând de sâmbătă, celor 13 milioane de locuitori ai Bavariei (sudul Germaniei), li se interzice să-şi părăsească domiciliul, cu excepţia cazului în care au un motiv justificat pentru acest lucru, a indicat Markus Soeder.

 

Printre aceste motive se regăsesc mersul la muncă şi la medic, efectuarea de cumpărături de primă necesitate sau venirea în ajutorul altor persoane, în timp ce practicarea sportului şi plimbările în aer liber vor fi permise numai dacă persoana este singură sau cu alte persoane din familia sa.

 

Numărul de cazuri de coronavirus în Germania a crescut cu 2.958 în ultimele 24 de ore, ajungându-se la un total de 13.957, a declarat vineri Lothar Wieler, șeful Institutului Robert Koch (RKI), agenția de sănătate publică din Germania.

 

S-au înregistrat 31 de decese, 11 dintre victime fiind din ultimele 24 de ore, a spus Lothar Wieler, în cadrul unei conferințe de presă la Berlin.

 

“Vom vedea mai multe victime în următoarele săptămâni – inclusiv aici, în Germania”, a avertizat Wieler, citat de CNN.

 

Șeful RKI a avertizat și despre capacitatea spitalului din țară de a face față numărului de solicitări.

 

Germania este doar la începutul epidemiei, a spus Wieler, care a transmis un mesaj dur celor care încă nu realizează gravitația situației: Să deschidă ochii pentru că aceasta e realitatea.

 

El a atras îndemnat oamenii să păstreze distanța pentru a lupta împotriva pandemiei, dar a spus că este de competența autorităților locale să decidă asupra măsurilor specifice menite să realizeze acest lucru.