”Prințul moștenitor” pe care Putin îl antrenează pentru a-l înlocui

Nimeni nu știe cum se va termina aventura lui Vladimir Putin la conducerea Federației Ruse, însă cert este că nu va mai rămâne foarte mult timp ”țar”. Indiferent când va pleca de la Kremlin, una din cele mai plauzibile variante este să-și aleagă și să prezinte în fața națiunii un succesor, la fel cum a fost el însuși adus la putere de către Boris Elțîn.

Așadar, când ”țarul” Putin se va retrage, locul lăsat liber nu poate fi ocupat de oricine. Un nou țar va fi ales chiar de Vladimir Putin pentru a-l înlocui – iar acesta trebuie neapărat să fie un ”prinț”.

Prințul trebuie să fie un tip dur. El trebuie să fie capabil să garanteze un rest de viață liniștit pentru țarul care se retrage. La fel cum Putin i-a garantat viața lui Borin Elțîn, astfel încât să poată trăi liniștit până la moarte, departe de orice acțiune legală sau revanșardă.

Exact în același mod, Putin caută acum un astfel de prinț. Medvedev este prea moale și destul de uzat. Putin crede că Medvedev nu poate face acest lucru – de altfel l-a văzut în postura de președinte al Federației Ruse.

Există însă un candidat potrivit: Alexey Dyumin.

Alexey Dyumin

Povestea princiară rusă cere ca prințul să fie un erou. Înainte de a deveni țarul infailibil, el trebuie să fie un erou. Iar Dyumin are această calitate, i s-a acordat titlul de erou rus. L-a salvat pe Viktor Ianukovici din ”ghearele fasciștilor din Kiev”. El a condus operațiunea de salvare a lui Ianukovici de acolo, atunci când, conform narativului rusesc, fasciștii au ajuns la putere la Kiev.

Dyumin a fost general-maior și ministru adjunct al Apărării. Este tânăr pentru un general sau pentru un om politic – abia a împlinit 50 de ani. Și-a câștigat mantia de erou și acum este în siguranță, tras pe dreapta ca guvernator al regiunii Tula. Aproape de Moscova, într-o zonă politică în care nimic nu ar trebui să meargă prost, există toate premisele că eroul nu va mai face nimic rău înainte de a pleca Putin de la Kremlin. Și el așteaptă acolo, învățând administrație într-un cartier bun din Tula.

Ar mai fi un detaliu. Alexey Dyumin joacă ca portar pentru echipa de hochei împotriva lui Putin. Este un portar bun, mai puțin atunci când Putin trage, atunci de obicei pucul ajunge în poartă. Să fie exact acesta detaliul care-l va propulsa la conducerea Rusiei?

Vladimir Putin anunță un război ”mai dur”, cu zâmbetul pe buze: Să vedem cum se încheie

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri