x


  • EUR
    4.8425
    USD
    4.4163
string(7) "politic"

Proaspăt întors în politică, Gabriel Oprea își reactivează oamenii de încredere

Generalul Oprea a avut zilele trecute o întâlnire zonală cu foști și actuali politicieni din vestul țării, cu scopul reorganizării partidului. Unul dinte aceștia este Titu Bojin, actualmente consilier județean din partea UNPR și fost președinte al PSD Timiș.

Author: Catalina Mares | Sursa: Money.ro | Publicat: 17.02.2019, 9:58

Presa locală scrie că Titu Bojin joacă la două capete, chiar trei. Este de notorietate dorința acestuia de reveni în PSD, ca președinte al PSD Timiș, peste capul membrilor de partid, la alegerile interne care vor avea loc pe 1 martie.

Tot Bojin a avut discuții cu cei de la Pro România, partidul rupt din PSD de către fostul premier Victor Ponta, pentru a se alătura acestei organizații politice. Presa locală susține că aceste discuții nu s-au materializat, iar cei de la PSD Timiș nu-l doresc pe Titu Bojin înapoi în partid, așa că acestuia nu-i mai rămâne decât să defileze alături de Gabriel Oprea și armata lui.

Gabriel Oprea a fost trimis în judecată în 2018 de procurorii DNA pentru ucidere din culpă.

Conform DNA, la începutul anului 2014, când era ministru al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea a dispus – cu încalcarea dispozițiilor legale privind însoțirea demnitarilor de către poliția rutieră – însoțirea sa permanență de către un dispozitiv de poliție rutieră, iar din luna iunie 2015 a dispus ca din acest dispozitiv să faca parte și un polițist rutier motociclist.
”În seara de 20 octombrie 2015, agentul de poliţie Gigină Bogdan-Cosmin, în vârstă de 28 de ani, a fost implicat într-un accident de circulaţie pe o stradă din municipiul Bucureşti, în urma căruia a suferit o hemoragie cranio-cerebrală, consecinţă a unui traumatism cranio-cerebral şi facial cu fractură craniană, leziuni care au cauzat decesul. La momentul producerii accidentului, victima Gigină Bogdan-Cosmin făcea parte dintr-un dispozitiv de însoţire a ministrului Oprea Gabriel, care preceda în trafic autoturismul în care se afla ministrul. La momentul producerii accidentului, ministrul Oprea Gabriel se deplasa către locuinţa sa”, arată DNA.

Inițial, DNA a trimis acest dosar spre judecare la Înalta Curte de Casație și Justiție, însă instanța supremă și-a declinat competența în favoarea Judecătoriei Sectorului 1. Ulterior, Judecătoria Sectorului 1 a trimis dosarul la Tribunalul București, care, în ianuarie 2019, a decis ca dosarul să fie retrimis la DNA.

Fiind acum scăpat (cel puțin temporar) de presiunea trimiterii în judecată, Oprea încearcă acum să-și reorganizeze partidul și recuperează orice PSD-ist aflat la ananghie.