Problema facturilor: Consumatorii vulnerabili vor primi mai puțini bani decât restul consumatorilor de la stat

0
31

Facturile românilor la energie electrică și gaze naturale vor fi compensate, a anunțat ministrul Energiei, Virgil Popescu. Acesta a prezentat un proiect de ordonanță care prevede facturi mai mici la electricitate pentru aproximativ 13 milioane de români din 5,7 milioane de gospodării, care au un consum lunar între 30 de kWh şi 200 de kWh. La gaze, factura va scădea cu 25%, iar de această măsură vor beneficia două treimi din gospodăriile din România.

Conform unei analize a Asociației Energia Inteligentă, în eventualitatea aprobării subvenționării, unei părți din factura consumatorilor casnici, consumatorii vulnerabili vor primi mai puțini bani decât restul consumatorilor de la stat pentru plata facturilor.


Sursa: Energia Inteligentă

Costurile cu gazele naturale pe tipuri de consumatori în eventualitatea aprobării subvenționării unei părți din factura consumatorilor casnici la gazele naturale în scenariul în care prețul gazelor pentru consumator a crescut cu 100%.


Sursa: Energia Inteligentă

Costurile cu energia electrică pe tipuri de consumatori în eventualitatea aprobării subvenționării unei părți din factura consumatorilor casnici la energie electrică în scenariul în care prețul energiei pentru consumator a crescut cu 50%.

Sursa: Energia Inteligentă