AcasăEconomieProbleme în alimentarea cu apă a cinci oraşe şi o comună din...

Probleme în alimentarea cu apă a cinci oraşe şi o comună din Prahova, inclusiv a staţiunilor de pe Valea Prahovei, din cauza aluviunilor care au afectat captările de apă

Cel mai mare operator de apă şi canalizare din Prahova, societatea comercială Hidro Prahova, anunţă, duminică, sistarea furnizării apei potabile în mai multe localităţi, în urma problemelor cauzate de ploile torenţiale şi furtuna din noaptea de sâmbătă spre duminică. 

 

Astfel, distribuţia apei potabile a fost oprită, duminică, în oraşele Sinaia (zona centrală, cartierele Izvor şi Platou Izvor), Buşteni (cartierele Zamora şi Poiana Ţapului) şi Azuga, „din cauza condiţiilor meteo extreme înregistrate în noaptea de 30/31 iulie 2021, care au afectat captările de apă de unde se alimentau toate zonele avariate, în urma căderii aluviunilor de pe versanţi”.

 

Hidro Prahova precizează că în cele trei localităţi ”este obligată să menţină sistarea apei potabile, începând de astăzi, 31 iulie 2022, ora 9.30, până la decolmatarea captărilor respective”, iar reluarea furnizării apei potabile către utilizatorii vizaţi se va face ”în cel mai scurt timp posibil, în funcţie şi de evoluţia condiţiilor meteo, la parametrii de calitate corespunzători”.

 

Tot duminică, distribuţia apei potabile a fost sistată duminică, de la ora 10, şi în oraşele Breaza (cartierul Bobolia) şi Comarnic (cartierul Podul Vadului), precum şi în comuna Poiana Campina. Cele trei localităţi sunt afectate din cauza lipsei de curent la staţia de pompare care alimentează întreaga zonă. Oprirea furnizării apei se va menţine până la remedierea situaţiei de către echipa de intervenţii a societăţii Electrica, precizează furnizorul de apă.

Ultimele Articole