x


  • EUR
    4.8316
    USD
    4.0780
string(16) "instant-articles"

Probleme mari pentru 500.000 de români. ”Nu sunt deloc optimist”

Negociatorul-şef al Uniunii Europene Michel Barnier a declarat că nu este optimist în privinţa şanselor de a se evita scenariul unui Brexit fără acord.

Autor: Mihai Voican | Sursa: Capital.ro | Publicat: 01.09.2019, 12:05

Cei aproximativ 500.000 de români care muncesc în Marea Britanie vor fi afectați de o ieșire din Uniunea Europeană fără un acord între cele două părți. Autoritățile de la Londra ți-au pierdut deja speranțele.

 

Negociatorul-şef al Uniunii Europene Michel Barnier a declarat că nu este optimist în privinţa şanselor de a se evita scenariul unui Brexit fără acord, deoarece Bruxelles-ul nu poate răspunde solicitărilor Londrei privind eliminarea plasei de siguranţă (clauza de backstop) din acordul de retragere al Marii Britanii din blocul comunitar, informează Reuters.

 

Într-un articolul publicat pe prima pagină a ziarului britanic Sunday Telegraph, Barnier scrie că aşa numita plasă de siguranţă trebuie păstrată pentru a proteja integritatea pieţei unice a UE, asigurând în acelaşi timp o graniţă deschisă Irlandei.

 

„Nu sunt optimist în privinţa evitării unui scenariu fără acord, dar va trebui ca toţi să continuăm să lucrăm cu hotărâre”, a declarat Barnier.

 

„Plasa de siguranţă reprezintă nivelul maxim de flexibilitate pe care UE îl poate oferi unui stat ne-membru”, a mai spus oficialul european.

 

Articolul integral pe CAPITAL