Probleme mari pentru prințul Harry! Ar putea fi expulzat din SUA din cauza drogurilor

Consumul de droguri pe care prinţul Harry l-a detaliat în memoriile sale explozive ar trebui să determine publicarea documentelor sale de imigrare, a susţinut, marţi, în faţa unui tribunal din Washington, un grup de reflecţie conservator american, care a solicitat unui judecător un răspuns mai rapid solicitarea de publicare a dosarului de viză, transmis The Associated Press.

Audierea s-a desfăşurat, din coincidenţă, în timp ce însuşi ducele de Sussex a depus mărturie la Londra într-un alt proces pe care l-a intentat împotriva ziarelor britanice.

La Washington, judecătorul districtual Carl Nichols a cerut Fundaţiei Heritage şi Departamentului pentru Securitate Internă să lucreze la accelerarea răspunsului şi a anunţat că se va pronunţa, în cazul în care cele două nu vor putea ajunge la un acord pe cont propriu într-o săptămână.

Harry s-a mutat în sudul Californiei împreună cu soţia sa Meghan Markle şi tânăra lor familie în 2020, după ce au părăsit viaţa regală şi s-au angajat în noi proiecte, inclusiv lansarea cărţii sale de memorii în ianuarie.

Multitudinea de dezvăluiri din carte a inclus o explorare a durerii lui Harry după moartea mamei sale, prinţesa Diana, a disputelor cu fratele său William şi a consumului de droguri din trecut. Harry a declarat că a luat cocaină de mai multe ori, începând cu vârsta de 17 ani, pentru „a se simţi, pentru a fi diferit”. De asemenea, el a recunoscut că a folosit cannabis şi ciuperci psihedelice.

SUA întreabă la obținerea vizei despre consumul de droguri

Statele Unite întreabă în mod obişnuit despre consumul de droguri în cererile de viză, dar recunoaşterea consumului de droguri în trecut nu împiedică neapărat intrarea sau şederea în ţară.

Ţinând cont de acest istoric, fundaţia conservatoare Heritage Foundation a trimis o cerere de informaţii publice Departamentului pentru Securitate Internă pentru dosarele de imigrare ale prinţului Harry.

Aceştia susţin că există un „interes public intens” pentru a afla dacă Harry a beneficiat de un tratament special în timpul procesului de solicitare. De asemenea, grupul conservator a legat aceste întrebări de problemele mai largi legate de imigraţie din SUA, inclusiv la graniţa de sud cu Mexicul.

Cererea a fost în mare parte respinsă, deoarece grupul nu are permisiunea prinţului Harry de a obţine informaţiile private.

„Statutul de viză al unei persoane este confidenţial”, a declarat John Bardo, un avocat al Departamentului pentru Securitate Internă.

În timp ce două dintre cele trei agenţii implicate au respins cererea, sediul central al Departamentului pentru Securitate Internă nu a răspuns în mod oficial şi se opune eforturilor fundaţiei de a acţiona rapid. Nichols şi-a exprimat frustrarea că i s-a cerut să decidă asupra chestiunii restrânse dacă să ordone un răspuns rapid, dar a declarat că va decide dacă cele două părţi nu vor putea ajunge la un acord pe cont propriu în termen de o săptămână.

Confidenţialitatea se află, de asemenea, în centrul procesului intentat de Harry împotriva editorului Daily Mirror, care a fost subiectul mărturiei sale de marţi, la Londra.

Acest proces se desfăşoară la mii de kilometri distanţă, în legătură cu 33 de articole publicate între 1996 şi 2011. El spune că acestea se bazau pe piratarea telefoanelor sau pe alte metode ilegale de spionaj. Harry a mărturisit că presa tabloidă britanică a avut un rol „distructiv” de-a lungul vieţii sale, dar s-a confruntat, de asemenea, cu întrebări tăioase din partea avocatului unui ziar cu privire la dacă îşi aminteşte să fi citit articolele.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed