AcasăNEWSProbleme noi pentru Alexander Adamescu. A fost sancționat în două rânduri de...

Probleme noi pentru Alexander Adamescu. A fost sancționat în două rânduri de ASF

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a adoptat, luna trecută, mai multe decizii de sancționare a unor entități/persoane care activează în piața financiară non-bancară pentru încălcarea unor prevederi ale legislației incidente. Prontre acestea se numără și fiul magnatului Dan Adamescu, Alexander Adamescu.

Astfel, ASF anunță sancționarea lui Bogdan Alexander Adamescu, în calitate de Președinte al Consiliului de Administrație și reprezentant legal al societății Compania Hotelieră Intercontinental România S.A., cu amendă în cuantum de 12.500 lei, pentru nerespectarea obligației de informare corespunzătoare a investitorilor cu privire la situațiile financiare ale societății aferente exercițiului 2020.

O altă amendă primită de către Alexander Adamescu se referă la activitatea societății Unirea Shopping Center S.A. Bogdan Alexander Adamescu, în calitate de Președinte al Consiliului de Administrație și reprezentant legal al societății Unirea Shopping Center S.A., a fost sancționat cu amendă în cuantum de 11.600 lei, pentru nerespectarea obligației de informare corespunzătoare a investitorilor cu privire la situațiile financiare ale societății aferente exercițiului 2020.

Alexander Bogdan Adamescu (44 ani) este un controversat om de afaceri româno-german, urmărit internațional pentru infracțiuni de corupție. Fiul luiDan Adamescu, Alexander a ocupat funcții de conducere între 2006 și 2013 în cadrul concernului The Nova Group, deținut de tatăl său. Din septembrie 2013, acesta s-a stabilit la Londra. În 2016, autoritățile române au emis un mandat european de arestare pe numele său, Adamescu fiind acuzat de mituirea unor judecători români.

Alexander Adamescu a fost trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție, în iunie 2021, pentru că ar fi mituit cu peste 20.000 de euro doi judecători de la Tribunalul București. Nu a fost extrădat până în prezent, fiind stabilit la Londra.

DNA îl acuză pe Bogdan Alexander Adamescu de faptul că în cursul lunilor iunie 2013 și decembrie 2013, împreună cu tatăl său, Dan Adamescu (decedat în 2017) ar fi remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro, respectiv 23.000 lei magistraților Stanciu Ion și Rovența Elena, judecători la Tribunalul București – Secția VII Civilă pentru ca, în schimb, aceștia să dispună, în dosare privind procedura insolvenței, soluții favorabile unora dintre societățile la care acționar era tatăl inculpatului.

În cursul anul 2016, Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat decizii definitive de condamnare față de cei doi judecători și față de Dan Adamescu, aceștia fiind trimiși în judecată într-un dosar separat.

În timp ce își executa pedeapsa de patru ani și patru luni cu executare, starea de sănătatate a lui Dan Adamescu s-a agravat. A murit la spital în ianuarie 2017. 

Alte sancțiuni aplicate de ASF aici

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.