x


  • EUR
    4.8740
    USD
    4.0405
string(8) "justitie"

PROCESUL lui DRAGNEA, minut cu minut. INSTANȚA va da astăzi sentința

Liviu Dragnea ar putea afla azi verdictul în Dosarul angajărilor fictive.

Autor: Mihai Voican | Sursa: DIGI24 | Publicat: 20.05.2019, 14:36

Zi importantă pentru Liviu Dragnea. Luni ar putea fi ziua verdictului în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului din Teleorman, în care procurorii au cerut 7 ani şi jumătate de închisoare pentru Liviu Dragnea. Tot luni sunt așteptate vești decisive și de la Curtea Constituțională, care trebuie să se pronunțe asupra legalității completurilor de 3 judecători. Pronunțarea judecătorilor constituționali a fost amânată de trei ori până acum.

 

ACTUALIZARE 14:13 Avocatul Olgutei Șefu a depus și el o cerere de schimbare a încadrării juridice din abuz în serviciu în concurs cu fals intelectual în infracțiunea de neglijență în serviciu în concurs cu fals intelectual. Avocatul Olgutei Șefu a depus și el o cerere de schimbare a încadrării juridice din abuz în serviciu în concurs cu fals intelectual în infracțiunea de neglijență în serviciu în concurs cu fals intelectual. Tot avocatul Olguței Șefu cere instanței să amâne pronunțarea sau să stabilească un nou termen după data de 5 iunie, ziua în care CCR ar putea da o decizie în cazul sesizării depuse de Iordache privind specializarea completurilor de judecători.

 

„Considerăm că orice soluție ar da instanța ar duce la adâncirea conflictului de la CCR, dacă el va fi admis. Punctul de vedere al ICCJ exprimat în procedura de la CCR pune sub semnul întrebării imparțialitatea acestui complet”, a afirmat avocatul.

 

ACTUALIZARE 14:10 Al doilea avocat al lui Liviu Dragnea, Marian Nazat, a depus o cerere de suplimentare a probatoriului, cu depunerea soluției dispuse în dosarul disjuns care o vizează pe Floarea Alesu. „Deși urmărirea penală s-a desfășurat între 2012 și 2016, nu s-a stabilit adevărul judiciar, iar dosarul respectiv nu a fost încă soluționat”, a afirmat avocatul lui Dragnea, susținând că „soluția de condamnare a domnului Dragnea este întemeiată în mod decisiv pe declarațiile Floarei Alesu”.

 

Articolul integral pe DIGI24