Procesul penal de fraudă fiscală împotriva Trump Organization se deschide la New York

Acest proces – care începe cu selectarea juraţilor – vizează acuzaţii de nereguli în conturile întreprinderii – începând din 2005 – şi de compensdaţii primite de către cadre ale grupului, care le-au ascuns fiscului.

Trump Organization se află în negocieri în vederea vânzării hotelului de lux din Washington, care implică venituri nedeclarate în sumă de 1,78 milioane de dolari în perioada 2005-2021.

Un apropiat al lui Donald Trump, Allen Weisselberg, este acuzat de faptul că a profitat de avantaje în natură nedeclarate – un apartament într-un cartier de lux în Manhattan, de închirierea a două maşini marca Mercedes, pentru el şi soţia sa, şi de bani în lichid pentru vacanţe.

El urmează să fie unul dintre martorii-cheie în procesul împotriva companiei, care este condusă în prezent de către doi dintre fiii fostului preşedinte republican Donald Trump – Donald Trump Jr şi Eric Trump – şi care deţine investiţii imobiliare, constând în hoteluri şi terenuri de golf.

În proces sunt vizate două filiale, şi anume Trump Corporation şi Trump Payroll Corp.

”Allen Weisselberg a recunoscut în tribunal că s-a folosit de postul său în Trump Organization pentru a escroca contribuabilii şi a se îmbogăţi personal”, acuza în august procurorul din Manhattan Alvin Bragg, atunci când acest fost director financiar a pledat vinovat.

”Acordul încheiat cu justiţia leagă în mod direct Trump Organization de o serie largă de activităţi infracţionale”, acuza el.

Potrivit acestui acord prin care Weisselberg pledează vinovat, fostul director financiar urmează să plătească impozite în sumă de aproape două milioane de dolari – cu penalităţi şi dobândă – şi să depună mărturie în cadrul procesului.

Allen Weisselberg a refuzat, până în prezent, să depună mărturie împotriva lui Donald Trump personal.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri