Producătorii de ambalaje plastice solicită amânarea ecotaxei până la sfârşitul anului

0
Producătorii de ambalaje plastice solicită amânarea ecotaxei până la sfârşitul anului

Producătorii de sacoşe din material plastic solicită Guvernului amânarea "ecotaxei" cel puţin până la sfârşitul anului, anunţă preşedintele ASPAPLAST, Marcel Diaconu, acuzând aspecte "neclare" ale legii.

"Solicităm să se explice clar care sunt produsele, conform căror standarde, ca să ştie organele de control ce să controleze (…)Solicităm amânarea legii cel puţin până la sfârşitul acestui an",a declarat, miercuri, Marcel Diaconu, preşedintele Asociaţiei Patronale a Prelucrătorilor de Mase Plastice din România (ASPAPLAST).

El a explicat că acest interval de timp este necesar pentru "stabilirea" tipurilor de materiale acceptate ca fiind biodegradabile, standardele pe care acestea trebuie să le îndeplinească, modul de testare, laboratoarele în care se face aceasta.

De asemenea, Diaconu a mai spus, în cadrul dezbaterii "Ecotaxa şi Biodegradibilitatea", organizate de Comisia pentru Administraţie din Camera deputaţilor, că asociaţia pe care o reprezintă mai solicită modificarea legii astfel încât să se excepteze TVA-ul pentru ecotaxă, să fie introduse taxarea pe kilogram şi marcarea şi inscripţionarea corectă pe ambalajele de tip sacoşă.

Sursa: NewsIn