AcasăEconomieProducătorii de cipuri din Taiwan vor respecta noile restricţii ale SUA privind...

Producătorii de cipuri din Taiwan vor respecta noile restricţii ale SUA privind exporturile de tehnologie în China

Regulile anunţate vineri de administraţia preşedintelui Joe Biden includ o măsură de a bloca accesul Chinei la anumite cipuri fabricate oriunde în lume cu echipamente americane, extinzându-le considerabil raza de acţiune în încercarea de a încetini progresele tehnologice şi militare ale Beijingului.

Taiwan, un mare producător de cipuri, găzduieşte Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC), cel mai mare producător de cipuri pe bază de contract din lume şi un furnizor important pentru companii, inclusiv Apple.

Într-o declaraţie ca răspuns la anunţul SUA, Ministerul Economiei din Taiwan a afirmat că firmele din Taiwan respectă legea.

”Industria semiconductoarelor din Taiwan deserveşte de mult clienţii globali şi acordă o mare importanţă respectării legilor. Pe lângă respectarea legilor şi reglementărilor interne, va coopera şi cu nevoile clienţilor internaţionali care plasează comenzi şi cu normele clienţilor din ţările lor”, se arată în comunicat.

Industria semiconductorilor din Taiwan este un lider tehnologic şi continuă ”să îşi menţină un avantaj în competiţia pentru comenzile internaţionale”, a spus ministerul.

Guvernul continuă să menţină un contact strâns cu producătorii şi îi sprijină în investiţiile în extinderea fabricilor şi în furnizarea de produse lumii pentru dezvoltare tehnologică, potrivit instituţiei.

TSMC a refuzat să comenteze regulile SUA, spunând că se află într-o perioadă liniştită înainte de câştigurile trimestriale de săptămâna viitoare.

Concurentul mai mic United Microelectronics a refuzat, de asemenea, să comenteze înainte de publicarea veniturilor sale la sfârşitul acestei luni.

Taiwanul are propriile sale preocupări cu privire la China, în special eforturile companiilor chineze de a bracona talentele în domeniul semiconductorilor şi cunoştinţele tehnice.

Guvernul restricţionează strâns investiţiile taiwaneze în cipuri în China, cel mai mare partener comercial al insulei.

Îngrijorările Taiwanului au crescut pe măsură ce China organizează exerciţii militare regulate în apropierea insulei, în încercarea de a o forţa să accepte suveranitatea Beijingului.

Statele Unite sunt cel mai important susţinător internaţional şi furnizor de arme al Taiwanului, în ciuda absenţei legăturilor diplomatice oficiale.

Ministrul Economiei din Taiwan, Wang Mei-hua, va vizita Statele Unite în această săptămână, pentru a răspunde la ceea ce biroul ei a numit ”preocupări” legate de lanţurile de aprovizionare şi problemele geopolitice. Ea va vizita firme de tehnologie din SUA care sunt clienţi importanţi ai companiilor de semiconductori din Taiwan.

 

Ultimele Articole