Lovitură pentru Londra! Producătotul de cipuri, Arm, s-a listat la bursa din New York

Producătorul britanic de cipuri Arm, deţinut de SoftBank, din Japonia, şi grupul de materiale de construcţii CRH, intenţionează să evite Londra şi să urmărească listarea la bursa din SUA, dând o lovitură viziunii post-Brexit a Regatului Unit privind dezvoltarea sectorului financiar, transmite CNBC.

Arm a anunţat vineri că încearcă să urmărească o listare numai în SUA, în acest an.

Anunţul a venit la scurt timp după ce CRH, una dintre cele mai mari companii din indicele FTSE 100, a declarat că intenţionează să-şi mute listarea principală la bursa din New York.

Este posibil ca vestea să întărească temerile că bursa de valori din Marea Britanie va pierde în faţa rivalilor internaţionali.

”După interacţiunea cu guvernul britanic şi  autoritatea de reglementare [Financial Conduct Authority] de-a lungul mai multor luni, SoftBank şi Arm au stabilit că urmărirea unei listări a Arm numai în SUA în 2023 este cea mai bună cale de urmat pentru companie şi părţile interesate”, a declarat CEO-ul Arm, Rene Haas.

Arm nu a exclus complet posibilitatea de a se lista la Londra în viitor, spunând că este ”mândră de moştenirea sa britanică” şi că ar putea lua în considerare o listare ulterioară în Regatul Unit. Nu a oferit alte detalii.

Guvernul britanic nu reușit să evite mișcarea

Decizia vine în ciuda eforturilor intense de lobby ale guvernului britanic pentru a convinge producătorul de cipuri să îşi listeze acţiunile în capitala Marii Britanii.

Cu 6.000 de angajaţi la nivel global şi 3.000 în Marea Britanie, Arm, cu sediul în Cambridge, este considerată pe scară largă drept bijuteria coroanei industriei tehnologice britanice.

Compania este o forţă majoră pe piaţa semiconductorilor, acordând licenţe pentru proiectele sale de microcipuri unora dintre cei mai mari producători de tehnologie de consum din lume.

Aproximativ 95% dintre smartphone-urile la nivel global, inclusiv Apple iPhone, conţin procesoare bazate pe Arm.

Londra şi-a relaxat regulile de listare la bursă, într-un efort de a atrage companiile tehnologice de top la bursa din Marea Britanie.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed