AcasăEconomieProducătorul de hârtie Pehart Grup, care deţine brandul Pufina, inaugurează o nouă...

Producătorul de hârtie Pehart Grup, care deţine brandul Pufina, inaugurează o nouă linie de producţie la Sebeş, cu o investiţie de peste 10 milioane de euro

”Pehart Grup, unul dintre cei mai mari producători de hârtie din Europa de Sud-Est, companie românească cu o tradiţie de aproape 185 de ani, inaugurează o nouă linie de producţie la Sebeş. Aceasta va opera cu tehnologii de ultimă oră, inovative, cu un înalt nivel de performanţă în ceea ce priveşte protejarea mediului, dar şi a angajaţilor şi clienţilor finali. Noua linie de producţie din fabrica Pehart de la Sebeş a beneficiat de o investiţie de peste 10 milioane de euro, iar tehnologiile folosite aici duc producerea hârtiei la un alt nivel – produsele finite, hârtia igienică şi prosoapele din hârtie au calităţi mult îmbunătăţite, de nivel premium”, anunţă compania.

Prezentă în 18 ţări din Europa cu produse de uz casnic şi industrial, compania Pehart Grup precizează că hârtia este produsă exclusiv din celuloză (atestata FSC) provenită din păduri special crescute pentru producţia de hârtie.

„Deschiderea unei noi linii de producţie a venit firesc, ca parte a dezvoltării naturale a companiei. Strategia noastră de business urmăreşte mărirea capacităţii de producţie pentru piaţa internă prin consolidarea poziţiei brandurilor proprii în marile lanţuri de magazine şi creşterea constantă a calităţii produselor, iar pentru piaţa externă, prin extinderea pe noi pieţe. De asemenea, linia de producţie echipată cu tehnologii de ultimă oră va conduce la îmbunătăţirea produselor Pufina la nivel premium. Nu în ultimul rând, ne-am dorit să creştem şi performanţele non-financiare ale companiei. Mai concret, vrem să impunem un trend de dezvoltare etic, manifestat pe de-o parte prin grijă faţă de mediu, iar pe de altă parte să investim în dezvoltarea unor comunităţi locale puternice, prin crearea unor noi locuri de muncă. Linia de producţie de la Sebeş foloseşte şi tehnologii verzi, de ultimă oră, care menţin productivitatea la cotele optime, în timp ce cheltuielile de producţie scad. Toate acestea se realizează cu respect faţă de natură, unul dintre pilonii importanţi ai valorilor Pehart”, spune Gabriel Stanciu, general manager Pehart Grup.

Sistemul de gofrare a hârtiei cu rulouri încălzite utilizat pe noua linie de producţie Pehart  de la Sebeş reprezintă printre primele tehnologii de acest gen din lume.

Linia de producţie Pehart Sebeş foloseşte pentru gofrarea hârtiei o tehnologie utilizată mai puţin în domeniu – gofrarea cu ruloruri încălzite.

”Tehnologia inovatoare cu rulouri de gofrare încălzite creşte rezistenţa, elasticitatea şi puterea de absorbţie a hârtiei şi în acelaşi timp reprezintă o alternativă mai sustenabilă şi economică a practicilor convenţionale. În mod tradiţional, în procesul de prelucrare a hârtiei se folosesc adezivi, ceea ce poate aduce inconveniente ecologice şi de natură operaţională. Noua linie de producţie Pehart de la Sebeş foloseşte însă tehnologia Aquabond, care poate înlocui adezivii cu apă în procesul de laminare a hârtiei igienice albe. Astfel, se reduc timpul de producţie, dar şi costurile asociate cu mentenanţa utilajelor. Această tehnologie garantează calitatea aderenţei, eficienţa este comparabilă cu cea a lipirii cu adeziv, iar costurile de producţie sunt scăzute, prin reducerea adezivilor”, arată compania.

De asemenea, pentru o parte dintre produsele fabricate la Pehart Sebeş se vor folosi ambalaje dintr-o combinaţie de hârtie şi material bioplastic.

În prezent, compania Pehart funcţionează cu două fabrici, la Sebeş, jud. Alba şi Dej, judeţul Cluj. Pufina este al doilea brand de hârtie de uz casnic de pe piaţa românească, iar Pehart asigură producţia şi pentru o mare parte dintre produsele marcă proprie ale lanţurilor de retail.

Pehart Grup deţine Pufina, iar brandurile Alint şi Altessa fac parte, de asemenea, din portofoliul companiei. Pehart produce şi jumbo rolls, role de hârtie mari, pentru clienţii industriali şi pentru consumul propriu. Acestea sunt folosite în procesul de converting (de transformare) în produse de hârtie pentru uz casnic şi uz industrial. De altfel, Pehart Grup este cel mai are convertor de produse de hârtie pentru uz casnic şi industrial din România. Pehart produce 100.000 tone de hârtie tissue annual şi are, după instalarea liniei de producţie de la Sebeş o capacitate de procesare a produselor finite de peste 75.000 tone.

70% din întreaga cantitate de produse de uz casnic şi industrial este vândută în România. În ultimii 6 ani, compania a realizat investiţii de 36,2 milioane de euro, în fabrici şi linii de producţie moderne.

Cu o tradiţie de aproape 185 de ani, Pehart Grup este unul dintre cei mai mari producători de hârtie din Europa de Sud-Est. Compania care a pornit ca o afacere antreprenorială este prezentă cu produsele sale de uz casnic şi uz industrial în 18 ţări din centrul, estul şi sudul Europei (Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Slovenia, Serbia, Bosnia, Herţegovina, Muntenegru, Bulgaria, Macedonia, Ucraina, Grecia, Cipru, Israel, Rep. Moldova, Germania).

Ultimele Articole