AcasăEconomieProductivitatea lucrătorilor din SUA a înregistrat cea mai mare scădere anuală din...

Productivitatea lucrătorilor din SUA a înregistrat cea mai mare scădere anuală din 1948

Productivitatea, exceptând sectorul agricol, care măsoară producţia orară per lucrător, a scăzut cu 2,5% faţă de un an în urmă. De asemenea, a scăzut brusc în trimestrul al doilea, la o rată anualizată de 4,6%, după ce a coborât cu un ritm revizuit  în sens ascendent, de 7,4%, în primele trei luni ale anului, arată raportul.

Economiştii chestionaţi de Reuters se aşteptau ca productivitatea să scadă cu o rată de 4,7% în perioada aprilie-iunie.

Schimbările mari în componenţa forţei de muncă din SUA, ca urmare a pandemiei de COVID-19, au făcut mai dificilă măsurarea creşterii productivităţii subiacente, pe care unii economişti o consideră la aproximativ 1,0% sau mai puţin, făcând lupta Rezervei Federale împotriva inflaţiei mai dificilă.

Orele lucrate au crescut cu o rată de 2,6% în trimestrul al doilea.

Costurile unitare cu forţa de muncă – preţul forţei de muncă pe o singură unitate de producţie – au crescut cu o rată de 10,8%. Aceasta a urmat unui ritm de creştere de 12,7% în primul trimestru.

Costurile unitare cu forţa de muncă au crescut cu o rată de 9,5% faţă de un an în urmă. O lipsă acută de muncitori stimulează creşterea salariilor. La sfârşitul lunii iunie exista o ofertă de 10,7 milioane de locuri de muncă.

 

Ultimele Articole