Profesorii FEN au intrat in greva

0
Profesorii FEN au intrat in greva

Cei care au dat tonul protestelor au fost profesorii din Sibiu, care au intrat in greva de avertisment, ieri, intre orele 12.00 si 14.00. Protestatarii au ramas, insa, in scoli pana la terminarea programului. Fiecare scoala a decis ce face cu elevii. Cele mai multe i-au trimis acasa, dar, in unele scoli, copiii au ramas in clase, fara insa a face lectii. Peste 51.000 de elevi din judet au fost afectati de greva.

Sindicalistii au apreciat, intr-un comunicat remis presei, ca modul in care ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, ii trateaza pe angajatii din sistem este “jignitor”. “Ministerul Educatiei nu vrea sa respecte niciun fel de lege. Nici macar in momentul in care se anunta deschiderea conflictului de munca. Este jignitor modul in care ministrul Cristian Adomnitei intelege sa-i trateze pe angajatii sistemului de care raspunde”, a aratat presedintele FEN, Catalin Croitoru.

Agenda 
Actiunile urmeaza sa fie continuate, astazi, de dascalii din Caras-Severin, si maine, de cei din Galati. Joi va fi organizata greva de avertisment la Satu Mare, iar vineri – la Timis.