x


 • EUR
  4.8704
  USD
  3.9791
string(16) "instant-articles"

PROFETUL pandemiei face acum o nouă predicție: Cum va fi lumea post COVID

Miliardarul american Bill Gates a prezis în urmă cu cinci ani pandemia cu care se confruntă acum întreaga lume. Fondatorul Microsoft face acum o nouă predicție: chiar după ce va trece pericolul, viața oamenilor nu va mai fi la fel.

Autor: Mihai Voican | Sursa: inc.com | Publicat: 24.11.2020, 12:55

Bill Gates a vorbit recent despre cum se va schimba viața oamenilor după ce pandemia de coronavirus va fi considerată încheiată. Împreună cu actrița Rashida Jones, fondatorul Microsoft a vorbit cu renumitul epidemiolog american Anthony Fauci.

 

Potrivit inc.com, Bill Gates a facut șapte noi predicții. Iată-le:

 1. 1. Întâlnirile la distanță vor deveni regulă

 

Înainte de pandemie, într-un business un client ar fi putut fi îngrijorat dacă ar fi fost evitată o întâlnire față în față și s-ar fi simțit neglijat. Nu mai este cazul acum, pentru că măsurile de protecție împotriva COVID au încurajat teleconferințele și comunicarea la distanță a devenit un standard.

„La fel cum după Al Doilea război Mondial femeile au intrat pe piața muncii și multe dintre acestea și-au păstrat slujbele, apare ideea E nevoie să merg acolo fizic? Putem să ne punem această întrebare”, spune Gates. Acest lucru se aplică întâlnirilor de lucru, dar și pentru alte interacțiuni personale anterioare.

„Ideea de a învăța sau de a avea o programare la medic sau un apel la job, să zicem pentru vânzări, în care interacțiunea se face doar prin ecran, fie prin Zoom sau Microsoft Teams, se va schimba complet”, spune Gates.

ADIO Crăciun! OMS avertizează. Care e cea mai bună opțiune

 1. 2. Softurile se vor îmbunătăți substanțial

 

Derivată din întâlnirile la distanță, nevoia de a avea instrumentele necesare duce la o îmbunătățire a softurilor dedicate acestui lucru. Nu numai că ideea întâlnirilor la distanță va părea mai naturală, dar Gates prezice, că instrumentele pentru convorbirile la distanță se vor perfecționa.

 1. 3. Companiile vor ”roti” angajații la birou

 

Dacă avem posibilitatea mai multor activități de la distanță, asta înseamnă că va trebui să ajungem mai puțin la birou și asta va avea efecte semnificative. Primul dintre acestea apare în modul în care companiile iau decizii legate de spațiile de birouri

„Cred că oamenii vor merge mai puțin la birou. Se va ajunge chiar la folosirea în comun a birourilor unei companii în care are angajații vin în zile diferite la lucru”, spune Bill Gates.

 

 1. 4. Vom alege să trăim în locuri diferite

Munca de la distanță are efect direct și asupra celei sociale, în comunitate, crede fondatorul Microsoft. Dormitorul va deveni cea mai importantă parte a casei, designul locuințelor se va regândi.

„În orașele care au mare succes, ca Seattle și San Francisco, chiar și pentru o persoană cu salariu mare, care acum cheltuie o sumă importantă de bani pentru chirie, în lipsa nevoii de a merge zilnic la birou, oamenii nu vor mai vrea să plătească sume mari de bani pentru a locui în centrul orașului și se vor retrage în locuințe mai mari în suburbii, în locuri mai puțin aglomerate”, a mai prezis Gates.

 1. 5. Vom socializa mai mult în comunitate

 

Modul în care socializăm se va schimba și el, crede Gates, iar oamenii vor deveni mai rezervați în comunitatea de la job, concentrându-se mai mult pe familie și comunitatea unde locuiesc.

„Contactele sociale la muncă vor scădea în intensitate și vom interacționa de acasă, după serviciu, să spunem seara, cu prietenii, pentru că există tendința aceea de socializare după ce facem o serie de lucruri la distanță în timpul zilei, energiile vor fi canalizate în această direcție, cu o schimbare a echilibrului” a mai spus Bill Gates.

Raed Arafat se vaccinează! Motivul invocat de șeful DSU

 1. 6. Lucrurile nu vor reveni total la normal

 

Bill Gates a căzut de acord cu Anthony Fauci, spunând că vaccinul nu oferă o soluție imediată pentru combaterea bolii, pentru că, chiar dacă acesta va eradica coronavirusul în SUA, lucrurile nu vor reveni la normal decât atunci când întreaga lume va învinge boala.

„Există un scenariu în care numărul îmbolnăvirilor va fi minim în SUA, dar va rămâne ridicat în restul lumi. Cei mai mulți dintre oamenii vor fi sceptici în comportament, mai ales dacă au alături persoane cu grad mare de risc la îmbolnăvire, precum bătrânii. Revenim la normalitate nu când SUA va deține controlul asupra pandemiei, ci și restul lumii” au precizat Gates și Fauci.

 

 1. 7. Următoarea pandemie ne va prinde mai pregătiți

Bill Gates crede că pandemia ne-a pregătit pentru ce e mai rău și la următoarea pandemie care se va răspândi la nivel global omenirea va fi mai pregătită.

„Ne-am antrenat și ăsta este motivul pentru care următoarea pandemiei va avea un efect mai puțin distructiv. Scenariile de luptă împotriva virusului au fost perfecționate și majoritatea țărilor vor reacționa precum Coreea de Sud și Australia, care au testat foarte rapid populația și i-au băgat în carantină pe cei infectați. Nu vom mai fi așa de naivi” a mai spus Bill Gates.