AcasăEconomieMallurile lui Adamescu, profit în scădere

Mallurile lui Adamescu, profit în scădere

Astfel, Unirea Shopping Center SA, care deține magazinele Unirea din București și Brașov, a realizat, anul trecut, un profit net de 2,81 milioane lei, sumă echivalentă cu aproximativ 637.000 de euro, potrivit datelor financiare transmise de companie către Ministerul Finanțelor Publice (MFP). În 2012, compania realizase un profit net de 5,81 milioane lei (1,3 milioane euro).

 

Cifra de afaceri a Unirea Shopping Center a scăzut și ea, însă nu la fel de mult. Dacă în 2012 afacerile celor două centre comerciale Unirea s-au ridicat la 82,86 milioane lei (18,6 milioane euro), anul trecut acestea au scăzut cu 9,1%, până la 75,28 milioane lei (17 milioane euro).

 

Totodată, numărul salariaților companiei a scăzut de la 130, în anul 2012, până la 107, anul trecut. Unirea Shopping Center nu are activități comerciale, ci se ocupă doar cu închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate.

 

Magazinele Unirea din București și Brașov intenționează să realizeze investiții în valoare totală de cel mult 70 milioane de euro cu ajutorul unui credit, subiectul urmând să se decidă luna aceasta, potrivit unui raport al companiei din luna mai. De exemplu, în centrul din București, compania vrea să realizeze o intrare direct de la metrou, iar în centrul din Brașov, o intrare direct de la gară. Totodată, în cazul ambelor magazine, acționarii doresc să extindă zonele de distracție care includ cinematograf, bowling, biliard și patinoar atât pe zonele existente, cât și pe zone adiacente sau nou create.

 

Socetatea Unirea Shopping Center SA este controlată în proporție de 74,16% de compania The Nova Group Investments România, deținută de soții Dan și Carmen Adamescu. SIF Muntenia deține și ea 10% din acțiunile centrelor comerciale, restul de 15,8% din titluri revenindu-le micilor acționari.

 

Miliardarul Dan Adamescu a fost arestat pe data de 5 iunie, pentru 30 de zile. Adamescu este acuzat că ar fi dat mită 20.000 euro judecătorilor Ion Stanciu și Elena Rovența, de la Tribunalul București pentru ca aceștia să dea soluții favorabile în dosare de insolvență pentru firme la care este acționar, potrivit informațiilor DNA.

 

 

Ultimele Articole