AcasăEconomiePROFIT ENERGY.forum Dan Drăgan, secretar de stat în Ministerul Energiei: Până la...

PROFIT ENERGY.forum Dan Drăgan, secretar de stat în Ministerul Energiei: Până la 1 noiembrie, România va avea 90% din necesarul de gaze. Programul de iarnă va fi actualizat. Suntem una dintre ţările cu cel mai mic impact al crizei energetice


În cadrul PROFIT ENERGY.forum, secretarul de stat în Ministerul Energiei, Dan Drăgan, a declarat că, în pofida situaţiei actuale, România are în prezent o stabilitate pentru iarna care vine, comparabil chiar cu anii precedenţi.

”Nu aş reveni cu teza conform căreia suntem una dintre ţările cu cel mai mic impact datorat acestei crize energetice. Suntem o ţară care îşi produce peste 80% din necesarul de gaze naturale din producţia naţională, este un lucru important, un lucru care ne dă o anumită stabilitate în furnizare şi totodată ne îndreptăţeşte să căutăm alternative pentru a suplimenta acest necesar. Cu siguranţă, după cum bine ştiţi, la 1 octombrie România şi-a îndeplinit angajamentul de a avea peste 80% din depozite cu volumul necesar de gaz natural şi sperăm ca la 1 noiembrie să fim aproape de 90%, ceea ce ne va da o stabilitate pentru iarna ce urmează comparativ cu anii precedenţi”, a spus secratrul de stat, care a adăugat că sunt căutate şi alte soluţii de aprovizionare precum cele furnizate de interconectorul dintre Grecia şi Bulgaria”, a precizat el, conform .

Ultimele Articole