AcasăEconomieProfitul net al Grupului BVB a scăzut de trei ori în primul...

Profitul net al Grupului BVB a scăzut de trei ori în primul trimestrul, la 1,76 milioane lei, rezultate influenţate de evoluţia pieţei de capital şi de derularea proiectelor de grup

”BVB Grup – Rezultate influenţate de evoluţia pieţei de capital şi de derularea proiectelor de Grup – proiectul Contrapărţii Centrale din Romania (CCP.RO). Profit operaţional de 0,97 milioane lei, scade de la 5,68 în T1 2022, rezultat al variaţiei veniturilor operaţionale din segmentul tranzacţionare, efect amplificat si de creşterea cheltuielilor operaţionale consolidate. Profit net de 1,76 milioane lei, scădere de la 5,44 milioane lei comparativ cu T1 2022”, arată raportul.

Venituri operaţionale au fost în sumă de 12,86 milioane lei, scădere de 18% sau 2,74 milioane lei, influenţate de variaţia înregistrată pe segmentul tranzacţionare, în timp ce segmentele posttranzacţionare si registru au înregistrat o uşoară creştere de 2% a/a. CCP.RO nu a înregistrat venituri operaţionale.

Cheltuielile operaţionale au fost de 11,89 milioane lei, creştere de 20%, generată de noi costuri aferente intrării in etapa de autorizare a proiectului Contrapărtii Centrale si pe fondul creşterii inflaţiei, cu impact direct in avansul cheltuielilor de personal şi al altor cheltuieli operaţionale, pentru toate segmentele de business ale grupului.

La nivel individual, BVB a raportat în perioada ianuarie-martie venituri operaţionale de 7,14 milioane lei, în scădere cu -28%, de la 9,86 milioane lei în aceeaşi perioadă din 2022, efect de bază generat de izbucnirea conflictului din Ucraina în trimestrul 1 2022, care determinat o volatilitate accentuată şi volume semnificative tranzacţionate. Comparativ cu trimestrul 1 2021, se înregistrează o creştere a veniturilor operaţionale de 24%.

Cheltuielile operaţionale ale BVB au fost de 5,46 milioane lei, +10%, ca urmare a impactului creşterii inflaţiei în categoriile principale de cheltuieli, în special cele aferente menţinerii activităţilor autorizate la un nivel optim.

Profitul operaţional al BVB a fost de 1.68 milioane lei, cu 3,2 milioane lei mai mic faţă de trimestrul 1 2022, rezultat influenţat de variaţia veniturilor operaţionale variabile. Profitul net a fost de 1,53 milioane lei, scădere de aproape trei ori de la 4,39 milioane lei faţă de trimestrul 1 2022.

Rezultatele financiare în cazul BVB au fost influenţate de volumele tranzacţionate într-o piaţă aflată în aşteptarea tranzacţiilor importante preconizate pentru acest an şi marcată de evoluţia economiei.

 

Ultimele Articole