AcasăActualitatePrognoza meteo ANM de weekend. Cum va fi vremea la mare și...

Prognoza meteo ANM de weekend. Cum va fi vremea la mare și la munte

Vești bune pentru cei care și-au plănuit o vacanță în acest weekend. ANM anunță o vreme cât se poate de frumoasă în următoarele două zile.

Într-un interviu acordat la Antena 3 CNN, Alina Șerban, meteorolog ANM, precizează că vremea va fi frumoasă în toată țara, cu cer mai mult senin și soare, temperaturile fiind specifice acestei perioade. Drept urmare, sfârșitul de săptămână vine cu temperaturi prietenoase, în majoritatea zonelor.

“În acest weekend, vorbim de o vreme blândă de toamnă, în general frumoasă, cam în toate zonele. Ploile vor fi puţine pe parcursul zilei de sâmbătă, în zonele de deal şi de munte, în restul teritoriului cu totul izolat. Duminică va fi o vreme frumoasă în toată ţara, cu mult soare pe cer, temperaturi plăcute pentru această perioadă, caracteristice datei calendaristice la care ne aflăm”, spune meteorologul.

Câte grade avem sâmbătă? Prognoza meteo ANM de weekend

În ceea ce privește temperaturile, cele maxime ajung chiar și până la 22 de grade, în timp ce minimele se vor situa chiar și în jurul a două grade.

”Temperaturi maxime sâmbătă, de la 15-16 grade, în depresiunile din estul Transilvaniei, în nordul Moldovei şi în zona litoralului, până la cel mult 20-22 de grade în zona Banatului. Duminică, un tablou termic asemănător, 15-16 grade în estul Transilvaniei şi în nordul Moldovei, precum şi în zona litoralului, până la 20-22 de grade în zona Banatului.

În Capitală, o vreme normală termic, putem spune frumoasă. Dacă sâmbătă după-amiază mai apar ceva nori, duminică mult soare pe cer, cu temperaturi maxime de 18-19, poate chiar 20 de grade. Temperaturile minime se vor situa ca şi valoare, în jurul celor normale, dar senzaţia va fi totuşi de răcoare dimineaţa, pentru că pornim de la 2-4 grade în jumătatea de est a teritoriului, la cel mult 8-10 grade în regiunile vestice şi în zona litoralului”, a anunţat Alina Şerban, la Antena 3 CNN.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.