Prognoza meteo ANM, joi 22 iulie: VREMEA va fi în general frumoasă

0
54

Astazi, vremea va fi în general frumoasă, iar în cea mai mare parte a ţării valorile termice se vor situa în jurul normelor perioadei.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza, când pe arii restrânse în Moldova, Transilvania, precum şi zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali, vor fi ploi de scurtă durată şi, posibil, descărcări electrice.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte şi în regiunile estice, cu viteze mai mari pe crestele Carpaţilor Meridionali. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 24 şi 30 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul teritoriului.

Prognoza meteo pentru București

În capitală, vremea va fi normală termic şi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în a doua parte a zilei. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade.

Informări ANM despre starea vremii la mare și la munte

La mare, vremea va continua să se răcorească şi va fi vântoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va avea intensificări susţinute, cu rafale în general de 55…65 km/h ziua şi în prima parte a nopţii, apoi va scădea în intensitate. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 şi 28 de grade. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 26 şi 28 de grade.

La munte, vremea va deveni în general frumoasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza, când pe arii restrânse, îndeosebi în Carpaţii Orientali şi Meridionali vor fi ploi de scurtă durată şi, posibil, descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare, în special în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali, unde viteza la rafală va mai depăşi 60…70 km/h. Valorile termice nu vor avea variaţii semnificative faţă de ziua precedentă.