AcasăActualitatePrognoza meteo ANM, luni 3 mai: VREMEA se va răci în vest,...

Prognoza meteo ANM, luni 3 mai: VREMEA se va răci în vest, centru și nord! În rest, va fi caldă

Valorile termice vor scădea în toate regiunile, chiar semnificativ în cele din vest, centru şi nord unde vremea va deveni mai rece decât normal; în sud şi sud-est însă regimul termic va fi apropiat şi local uşor peste cel specific datei.

În estul şi în sud-estul ţării, instabilitatea atmosferică se va manifesta prin nebulozitate temporar accentuată şi local averse şi descărcări electrice; izolat ploile pot avea caracter torenţial şi vor fi condiţii de grindină.

Înnorări temporare şi ploi în general slabe vor fi pe alocuri şi în zonele de deal şi de munte, în nord-vest şi în centru.

În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar ploile izolate.

În cursul nopţii, în nordul Carpaţilor Orientali vor fi precipitaţii mixte. Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari în zona montană înaltă, dar local şi în sud şi sud-vest, în zonele centrale şi în nord-est.

Temperaturile maxime se vor încadra între 11…12 grade în Maramureș și 26…27 de grade în sudul Munteniei și partea continentală a Dobrogei; minimele termice vor fi cuprinse în general între 2 şi 12 grade.

Prognoza meteo în București

 

În Bucuresti, deși valorile termice vor fi în scădere uşoară față de zilele precedente, vremea se va menţine mai caldă decât în mod obișnuit la începutul lunii mai.

Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare, dar condiţiile de ploaie vor fi reduse.

Vântul va avea intensificări temporare pe parcursul zilei. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimă va fi de 9…11 grade.

 

Ultimele Articole