x


  • EUR
    4.7228
    USD
    4.1899
string(16) "instant-articles"

Prognoza meteo: Când loveşte în România valul de aer siberian. Cât de frig se face, unde sunt aşteptate ninsori

Un val de aer siberian aduce în România frig cumplit şi primele ninsori. De săptămâna viitoare, avertizează meteorologii, temperaturile vor scădea până la pragul îngheţului, chiar şi în timpul zilei. Pe creste va fi viscol, iar în sudul ţării sunt aşteptaţi. Iarna autentică va lovi toată ţara.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Adevarul | Publicat: 14.11.2018, 16:15

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), vom asista la un proces de răcire a vremii care se va resimţi în toate regiunile până la sfârşitul acestei săptămâni. Joi, când aerul rece siberian ajunge în România, se face face foarte frig. Masa de aer va aduce, mai întâi în estul ţării, temperaturi la pragul îngheţului, chiar în timpul zilei, mult sub cele normale pentru această perioadă.

 

“Precipitaţiile se vor transforma treptat în lapoviţă şi apoi ninsoare în zonele mai înalte, spre sfârşitul săptămânii va predomina ninsoarea în zonele montane”, a precizat Alina ŞerbanALINA SERBAN, meteorolog ANM, într-o intervenţie la RTV.

 

Meteorologii de la ANM au emis prognoza meteo pe două săptămâni, valabilă pentru intervalul 12- 26 noiembrie 2018. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

 

Citeste mai mult: adev.ro/pi63d0