x


 • EUR
  4.6662
  USD
  4.0794
 • 2° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  37 km/h
  Umiditate

  100%
  Presiune

  34236 hPa
string(7) "general"

Programul funeraliilor Regelui Mihai, desfiinţat de un istoric: „Nu s-a mai pomenit aşa ceva”

Funeraliile Regelui Mihai de la Curtea de Argeş nu includ două cutume importante de care au avut parte alţi regi ai României - Carol I şi Ferdinand, dar şi Regina Maria: aducerea Majestăţii Sale cu trenul regal în Oraşul Basarabilor şi purtarea trupului neînsufleţit pe afet de tun spre necropolă.

Author: Mihai Voican | Sursa: Adevarul | Publicat: 07.12.2017, 17:19 | Actualizat: 07.12.2017, 17:19

Programul detaliat al furneraliilor Majestăţii sale, Regele Mihai, prevede că sâmbătă, între ora 14.00 şi ora 18.20,  “cortegiul funebru se va deplasa la Curtea de Argeş, pe ruta Piaţa Unirii, Piaţa Universităţii, Piaţa Romană, Arcul de Triumf, Chitila, Titu, Găeşti, Topoloveni, Piteşti, Curtea de Argeş. Cortegiul funerar nu se va opri, de-a lungul călătoriei, dar va încetini viteza în localităţi”, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Casei Regale a României.

 

Speranţele argeşenilor ca Majestatea Sa sã fie adusă la Curtea de Argeş cu trenul regal, aşa cum s-a întâmplat cu înaintaşii sãi (cu excepţia lui Carol al II-lea, înmormântat  în Portugalia, ale cărui osemine au ajuns mult mai târziu, tot pe cale rutieră, în oraşul Basarabilor) s-au năruit.

Articolul integral în ADEVĂRUL