Programul magazinelor revine la normal? Anunț de ultimă oră pentru bucureșteni

0
51

După aglomerația din weekend, programul magazinelor din Capitală ar putea fi modificat în următoarele zile.

Prefectul capitalei, Alin Stoica, a spus duminică dimineață la Digi24 că vor fi cerute datele cu privire la comportamentul clienților după ce magazinele au început să se închidă la ora 18:00, acolo unde incidența cazurilor este ridicată. „Am avut anumite semnale că în unele locuri s-au produs aglomerări”, a spus el.

„Vom avea discuții cu marii retaileri și magazinele mici pentru a vedea care a fost comportamentul clienților. În funcție de aceste analize, săptămâna viitoare le vom solicita de la comercianți, vom lua măsuri”, a spus Alin Stoica, la Digi24.

Prefectul capitalei a spus că „am avut anumite semnale că în unele locuri s-au produs aglomerări”.

„Avem informații că la închiderea programului există tendința de a se aglomera. Există tipul acela de comportament de cumpărător de weekend”, a completat el, precizând că astfel de restricții cu privire la program ar putea fi extinse și către micii comercianți.

„Deocamdată avem această regulă, trebuie să vedem ce alte măsuri complementare putem lua pentru a evita aglomerarea magazinelor”, a subliniat acesta.

În ceea ce privește cozile de la benzinării, după ora 18:00, Stoica a spus că a văzut imaginile: „Comportamentul acelor clienți era destul de responsabil. A fost un fenomen care s-a petrecut vineri seară”.

El a spus că în aceste zile a fost o prezență mai mare a forțelor de ordine pe străzile din București, dar au fost „legate și de celelalte manifestări, nu neapărat pentru a aplica amenzi, în primul rând pentru a verifica că se respectă regulile și pentru a verifica declarațiile”.