România – ţara cu cele mai ieftine maşini noi din Europa

Cotele alocate programului Rabla 2010 au fost aproape epuizate şi autorităţile se gândesc să suplimenteze fondurile. Dar deşi au fost casate 50.000 de rable vânzările n-au avut aceeaşi evoluţie spectaculoasă.

Importatorii şi dealerii depun eforturi majore să atragă cumpărătorii iar competiţia pentru clienţi a condus la apariţia unor oferte foarte bune. În termeni practici la acest moment îţi poţi cumpăra o maşină nouă cu un cost mediu de 3500 euro dacă dispui de cumularea a trei cupoane din programul Rabla

Topul celor mai bune oferte auto pentru Rabla 2010

Cu 3200 euro şi trei cupoane pleci acasă cu o Dacia Logan.  Nu dispune de aer condiţionat, dar este echipată standard cu ABS şi airbag frontal pentru şofer.  Motorul de 1.4 l şi 75 CP are o cotă de asigurare medie şi reţeaua de service e disponibilă la nivel naţional.  Detalii despre promotie.

Chevrolet Spark este în ofertă cu 3575 euro şi cele 3 cupoane. Pentru aceşti bani primim o maşină dotată cu aer condiţionat, ABS, airbag şofer, servodirecţie şi închidere centralizată. Motorul de  0.8 l implică cu siguranţa una dintre cele mai ieftine poliţe RCA. Detalii pe pagina importatorului.

Pentru 4250 euro şi cumularea celor trei cupoane putem cumpăra un Fiat Panda cu motor de 1.1 l şi 54 CP.  Autoturismul este dotat cu airbag frontal şofer şi…cam atât. Nici măcar sistemul ABS nu este oferit la versiunea de bază astfel că o echipare mai bună va costa mai mult.  Detalii pe pagina importatorului.

Noul Chevrolet Spark poate fi cumpărat prin programul Rabla 2010 cu 4299 euro taxe incluse.  Pentru aceşti bani primim un autoturism dotat cu 6 airbag-uri, ABS şi servodirecţie.  Pentru aerul condiţionat se plăteşte suplimentar.  Maşina este echipată în varianta de bază cu un motor de 1.0 l care dezvoltă 68 CP. Detalii pe pagina importatorului.

Hyundai i10 se poate achiziţiona cu 4421 euro prin programul de stimulare a înnoirii parcului auto naţional. Este oferit cu o motorizare de 1.0 l şi 67 CP şi în echipare se află aerul condiţionat, ABS şi airbag frontal pasager.  Detalii despre promotie.

Cu 4650 euro şi trei cupoane poţi achiziţiona un Renault Clio Symbol cu motor de 1.2 l şi 75 CP.  Autoturismul are o echipare spartană la aceşti bani – doar ABS şi un airbag frontal şofer.  Detalii.

Citroen C1 şi Peugeot 107 sunt oferite la acelaşi preţ prin programul de casare: 4990 euro. Cele două autoturisme sunt construite pe aceeaşi platformă şi au în mare dotări similare.  ABS-ul şi aribag-urile frontale pentru şofer şi pasager se regăsesc în ofertă dar nu şi aerul condiţionat. Monitorizarea este de 1.0 l şi 68 CP. Detalii aici.

Cu 5880 euro plus cele trei cupoane Skoda Fabia încheie topul Money.ro al celor mai bune oferte pentru auto noi din programul Rabla 2010. Motorizarea oferită în promoţie este de 1.2 l şi 60 CP, iar ehiparea cuprinde 4 airbag-uri, aer condiţionat şi ABS.  Detalii pe pagina de internet a importatorului.

Bine de ştiut

Deşi foarte multe oferte sunt tentante alegerea unei maşini trebuie să ţină cont în primul rând de sistemele de siguranţă pasivă şi activă cu care este dotată. Airbag-urile frontale şi sistemul ABS ar trebui să conteze foarte mult în alegerea unui autoturism.

Pe lângă costurile maşinii trebuie luate în calcul şi cele legate de asigurarea obligatorie şi cele de întreţinere.  La fel de importante sunt motorizările şi modul de utilizare. Dimensiunile reduse şi un motor de cilindree mică sunt caracteristici ideale pentru un autoturism utilizat preponderent în mediul urban.

O familie numeroasă şi deplasări lungi implică alegerea unui autoturism cu dimensiuni mai generoase şi motorizări ceva mai puternice.

Notă: Valoarea unui cupon pentru casarea unui autoturism este de 3800 lei. Calculul pentru toate autoturismele prezentate în acest material a inclus cumulurea a trei cupoane plus promoţiile oferite de fiecare importator.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed