x


  • EUR
    4.7228
    USD
    4.1899
string(7) "politic"

Proiect PSD: Concediu plătit după divorț

Persoanele care divorțează vor primi trei zile de concediu plătit, dacă proiectul legislativ inițiat de deputatul PSD Georgian Pop va primi votul în Parlament. În ultimele două decenii aproximativ una din patru căsnicii a sfârșit prin divorț.

Author: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 11.10.2018, 13:37

Potrivit proiectului, concediul pentru divorț ar trebui să se acorde pentru a veni în sprijinul celor ce trec prin această situație, pentru acomodarea la nouă situație din viață lor.

 

„Aceste zile libere pot fi folosite de cei ce au încheiat o căsătorie pentru soluționarea problemelor pe care nouă situație familială le aduce: de la cele obiective precum probleme administrative sau locative, până la cele subiective ce țin de relația cu copiii sau de nevoia de deconectare”, arată deputatul PSD Georgian Pop.

 

 

Indemnizația pentru concediul pentru divorț se plătește din fondul de salarii al firmei și este egală cu salariul corespunzător perioadei respective. De ea beneficiază persoanele asigurate în cadrul sistemului asigurărilor sociale de stat.

 

„Concediul pentru divorț se acordă la cerere, de către angajator, în următoarele 4 săptămâni de la dată constatării, după caz, a pronunțării divorțului”, se arată în inițiativa legislativă.

 

În expunerea motivării se precizează că rată divorțului din România, raportată la numărul căsătoriilor, este în medie de 25%, pentru perioada 1990-prezent.

 

„Mai exact, în ultimele două decenii aproximativ una din patru căsnicii a sfârșit prin divorț”, se arată în document.