x


  • EUR
    4.7621
    USD
    4.2658
string(16) "instant-articles"

Proiectul care transformă una din cele mai sărace zone ale ţării într-un paradis turistic

Primăriile Reşiţa şi Văliug, împreună cu Consiliul Judeţean Caraş-Severin au primit acordul Ministerului Turismului pentru studiul de fezabilitate privind transformarea zonei Semenic în cel mai mare domeniu schiabil din ţară.

Author: Mihai Voican | Sursa: Adevarul | Publicat: 04.12.2018, 15:25

Proiectul are o valoare de peste 210 de milioane de lei, în momentul de faţă fiind în faza de întocmire a studiului tehnic. Cuprinde peste 25 de hectare, cu lungime totală a pârtiilor ce vor fi amenajate de peste 8.000 de metri. Va fi construită şi o telegondolă pe o lungime de 3.800 de metri.

Conform planurilor administraţiei locale şi judeţe aceste instalaţii ar putea deservi zilnic circa 5.000-6.000 de schiori. Dacă şi Primăria Teregova se va alătura acestui proiect, lungimea pârtiilor ar putea ajunge la 20 de kilometri. Finanţarea acestui proiect ar urma să fie făcută din fonduri alocate de Guvern, fiind deja prinsă în Master Planul de Dezvoltare Turistică al Ministerului Turismului. Dacă totul decurge conform planurilor, lucrările ar trebui să înceapă de anul viitor şi să fie finalizate în maxim doi ani de zile.

 

“Proiectul privind dezvoltarea zonei turistice Semenic, în realizarea căruia colaborăm cu Primăria Municipiului Reşiţa şi Primăria comunei Văliug, a mai parcurs o etapă importantă, obţinerea avizului Ministerului Turismului pentru Studiul de fezabilitate. Nu este singurul proiect inclus în Master Plan, dar cu acest proiect suntem într-o fază avansată. E un proiect de care vor beneficia generaţiile următoare, dar un proiect în care ne-am dat mâna indiferent de apartenenţa noastră politică, Consiliul Judeţean, Primăria Reşiţa şi Primăria Văliug. E un proiect pe care eu îl consider important pentru judeţul nostru”, a spus Silviu Hurduzeu, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

 

Articolul integral pe ADEVĂRUL