AcasăEconomiePromisiunea lui Marius Budăi pentru persoanele vulnerabile: Când cresc pensiile și când...

Promisiunea lui Marius Budăi pentru persoanele vulnerabile: Când cresc pensiile și când intră banii pe cardurile sociale

Marius Budăi le-a făcut o promisiune persoanelor vulnerabile, având în vedere situația economică actuală din România.

Astfel, ministrul Muncii a insistat pe faptul că nu poate avansa un procent de majorare a pensiilor până când nu va fi aprobat bugetul, dar că acest procent nu va fi în niciun caz mai mic de 10%.

Când cresc pensiile și care este procentul

Pe de altă parte, el nu a vrut să comenteze afirmaţiile preşedintelui Iohannis şi ale premierului Ciucă, ambii lansând un procent de majorare a pensiilor de 15%.

„Pentru moment, alte procente decât 10% nu sunt fundamentate din punct de vedere economic”, a spus acesta, la România Tv.

Totodată, ministrul nu a putut aduce lămuriri nici asupra datei la care se va şti sigur cu cât vor creşte pensiile românilor, limitându-se la a spune că acest lucru se va întâmpla „în cel mai scurt timp”.

În ceea ce privește tichetele sociale, Marius Budăi a precizat că săptămâna viitoare vor fi alimentate cardurile cu banii aferenţi lunii octombrie, iar în decembrie, banii vor intra în conturi înainte de sărbători.

Cardurile sociale vor fi alimentate mai devreme

„Săptămâna viitoare se vor alimenta cardurile cu a treia a tranşă pentru octombrie. Suntem în discuţii, E normal ca in luna decembrie să fie alimentate cardurile mai devreme decât în celelalte trei luni şi banii să intre în conturi şi sa poată fi utilizaţi înainte de sărbători.

Referitor la cum vor reuşi pensionarii să treacă peste această iarnă grea, facem acum o majorare a tuturor pensiilor fiind extrem de atenţi la evoluţia preţurilor. Am luat acele măsuri din pachetul Sprijin pentru România şi din pachetul social de la început de an. Dacă va fi cazul, noi avem în continuare şi gândim măsuri mai ales pentru a sprijini categoriile vulnerabile.

Acum suntem în perioada de asistenţă tehnică cu Banca Mondială. Când vom ajunge la final şi vom avea concluziile, vom anunţa, atât privitor la legea pensiilor, cât şi privitor la măsuri sociale„, a precizat ministrul Muncii.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.