Promisiuni ARD 2011 vs promisiuni PDL 2008

0
Promisiuni ARD 2011 vs promisiuni PDL 2008

Înainte de alegerile din 2008, PDL promitea creşterea salariului minim la 600 de lei încă din primul an de guvernare. Promisiune onorată. Este drept că apoi salariul minim a rămas la acelaşi nivel şi în anul următor, pe fondul crizei economice. Tot în urmă cu patru ani, PDL promitea un câştig salarial mediu brut de 900 de euro, adică aproximativ patru mii de lei.

 

În realitate, potrivit Institutului Naţional de Statistică, câştigul salarial mediu nominal brut se situează, azi, la aproape jumătate din sumă, respecitv 2.122 de lei. PDL a guvernat 9 luni cu PSD în primul an după alegerile din 2008 pentru că niciun partid nu a obţinut majoritatea în Parlament iar PNL a preferat atunci să rămână în Opoziţie. Ulterior victoriei lui Traian Băsescu în prezidenţialele din 2009, PDL a guvernat împreună cu UDMR şi cu dezertorii din PSD, PNL şi PC, regrupaţi în UNPR.

 

Acum, în 2012, setul de măsuri de relaxare a fiscalităţii ar urma să stimuleze consumul şi investiţiile, spun cei de la A.R.D. Scăderea veniturilor bugetare prin reducerea la 12% a cotei unice va fi de scurtă durată, cred autorii propunerii.

 

Liderii ARD spun că programul lor economic va duce la 4 ani de creştere economică, iar la finalul mandatului vom avea aproximativ 400 de mii de locuri de muncă în plus.