AcasăEconomieProprietarul COS Târgovişte estimează un preţ al oţelului beton la producător între...

Proprietarul COS Târgovişte estimează un preţ al oţelului beton la producător între 900-940 de euro pe tonă

”La aproximativ şase luni de la preluarea Combinatului de Oţeluri Speciale (COS) de la Târgovişte, compania Donalam-AFV Beltrame prezintă rezultatele iniţiale, abordarea de piaţă şi propriile estimări privind preţul oţelului beton la producător (900-940 euro/tonă), în contextul economic general”, anunţă compania.

Angajamentele ferme asumate de Grupul AFV Beltrame la preluarea combinatului de la Târgovişte în luna martie 2022 au vizat reluarea producţiei locale de oţel beton şi lansarea planului de investiţii pentru modernizare.

De asemenea, grupul va construi o unitate nouă de producţie, unică în lume, care se va încadra sub limitele de emisii de 50 kg CO2 / to de produs si care va conferi Romaniei poziţia de deschizător de drumuri în această industrie.

AFV Beltrame Group, unul dintre cei mai mari producători de bare din oţel şi oţeluri speciale din Europa, a anunţat în iunie că a demarat, după achiziţia COS Târgovişte în luna martie a acestui an, procesul de recrutare de personal şi modernizare a combinatului şi a început producţia de oţel – beton sub brandul Donalam, ajungând astfel la două unităţi de prelucrare a oţelului, în Călăraşi şi Târgovişte. Donalam Târgovişte va fi singura unitate de producţie de oţel – beton din România. Totalul investiţiilor în următorii ani va fi de 100 milioane euro în modernizarea şi retehnologizarea vechii uzine şi de 100 milioane euro în construirea unui parc fotovoltaic pentru a alimenta unităţile de producţie.

”În acelaşi timp, compania îşi propune să contribuie activ la dezvoltarea unei pieţe corecte din punctul de vedere al ofertei, al preţurilor şi care să creeze valoare pe întregul lanţ, de la producător la clientul final”, anunţă compaia.

În acest interval, a fost repornită activitatea laminorului de oţel beton şi a celui de bare de oţel special, Donalam AFV Beltrame fiind, în acest moment, singurul producător de oţel beton din România. Au fost de asemenea demarate procesele necesare obţinerii de certificări şi avizări tehnice.

”În ciuda contextului general nefavorabil, compania Donalam – AFV Beltrame rămâne dedicată angajamentelor asumate şi îşi manifestă deschiderea şi dorinţa de dialog către toate părţile interesate pentru a găsi, împreună, cele mai bune soluţii pentru depăşirea acestei crize care afectează întregul mediu de afaceri, naţional şi internaţional”, precizează compania.

La finalul lunii august a fost obţinut avizul tehnic necesar în vederea comercializării produselor.  

“Piaţa de oţel beton din România şi toţi actorii implicaţi se confruntă cu o lipsă de predictibilitate şi de repere în ceea ce priveşte calitatea, serviciile, sistemul de distributie – atât din cauza absenţei, până în acest moment, a unui producător local, dar şi din cauza lipsei unei abordări coerente din punct de vedere comercial. Intenţia noastră este să construim relaţii comerciale de durată cu clienţii noştri – oferindu-le, dincolo de produse de calitate, transparenţă privind costurile şi o informare corectă.  În acest sens, ţinând cont de contextul actual, de preţul energiei electrice, al gazului şi al transportului, estimarea noastră privind preţul oţelului beton ex-works Târgovişte se situează între 900-940 de euro/tonă.  Avem convingerea că acest tip de abordare va ajuta întreg lanţul de jucători din piaţă, de la producţie şi până la constructori, finanţatori şi clientul final, astfel încât toţi cei interesaţi să aibă o bună înţelegere a evoluţiei şi a trendurilor pieţei locale, regionaleşsi europene”, a declarat Carlo Beltrame, CEO România şi Franţa.

Pentru 2022, grupul Beltrame estimează o cifră de afaceri de circa 140 de milioane de euro în România, un nivel similar cu cel din 2021. 

Înfiinţat în 1896, AFV Beltrame Group este în prezent unul dintre cei mai mari producători de bare din oţel şi oţeluri speciale din Europa. Grupul deţine 7 fabrici în Italia, Franţa, Elveţia şi România, cu un total de peste 2.500 de angajaţi, peste 2 milioane de tone de oţel vândute anual şi activităţi comerciale în peste 40 de ţări.

 

Ultimele Articole