AcasăEconomieProprietarul Zara, Inditex, vinde magazinele din Rusia grupului saudit Daher

Proprietarul Zara, Inditex, vinde magazinele din Rusia grupului saudit Daher

Inditex şi-a închis cele peste 500 de magazine din Rusia în martie, în urma invadării Ucrainei de către Moscova pe 24 februarie şi a sancţiunilor occidentale ulterioare.

Kremlinul consideră Emiratele Arabe Unite şi o serie de alte naţiuni din Golf şi Asia ca ţări prietene, ale căror companii sunt încurajate să facă afaceri în Rusia.

Termenii acordului, care nu au fost dezvăluiţi, vor permite păstrarea unui ”număr substanţial” de locuri de muncă, a spus Inditex într-un comunicat, deoarece tranzacţia include transferul majorităţii contractelor de închiriere a magazinelor.

Inditex a adăugat că provizionul de 216 milioane de euro pentru Rusia şi Ucraina, constituit în prima jumătate a anului 2022 ”acoperă în mod substanţial impactul încetării activităţii grupului în Federaţia Rusă”.

Grupul spaniol a spus că sediul său ar putea fi adaptat pentru a găzdui operaţiunile Daher, cu condiţia ca proprietarii clădirii să aprobe schimbarea proprietarului.

Familia libaneză Daher conduce compania de retail Azadea, cu sediul central în Beirut, care are un parteneriat cu Zara în Orientul Mijlociu din 1998 şi lucrează cu alte mărci globale importante.

Un alt retailer de modă spaniol, Mango, a declarat anul acesta că este în discuţii cu parteneri locali din Rusia pentru a preda magazinele pe care le-a închis temporar în martie.

Principalul rival global al Zara, H&M, a declarat în iulie că îşi va înceta activitatea în Rusia.

 

Ultimele Articole