AcasăGeneralProtest AUR față de certificatul COVID: Câteva sute de oameni în fața...

Protest AUR față de certificatul COVID: Câteva sute de oameni în fața Parlamentului: “Libertate”

Câteva sute de oameni protestează, marți dimineață, în fața Parlamentului, față de introducerea certificatului COVID, manifestația fiind organizată de AUR. La această oră, circulația pe bulevardul Națiunile Unite este blocată.

 

Protestul a început în jurul orei 9.00, iar la această oră sunt câteva sute de oameni care au steaguri și pancarte cu mesaje împotriva introducerii certificatului COVID.

 

Manifestația este organizată de AUR, iar liderul partidului, George Simion, spune că vrea să adune 10.000-15.000 de oameni în stradă, la manifestația din fața Parlamentului.

 

La această oră, circulația pe bulevardul Națiunile Unite este blocată.

Protestatarii scandează “Libertate” și “România, trezește-te”. “Veniți, că suntem mulți, suntem foarte mulți în fața Parlamentului”, a spus George Simion, aflat la protest și care a transmis live pe Facebook.

Coaliția discută un nou proiect de lege inițiat de Alexandru Rafila privind introducerea certificatului COVID la locul de muncă.

Certificatul Covid la locul de muncă va fi introdus în momentul înregistrării unei creşteri susţinute de 3 săptămâni consecutive a numărului de cazuri cu un coeficient de 1,5, iar acordarea de către Guvern a voucherelor gratuite pentru testare va asigura adaptarea agenţilor economici la situaţia creată de introducerea acestuie certificat, a transmis luni seară Ministerul Sănătăţii:

  • ”Acordarea de către Guvern a voucherelor gratuite pentru testare va asigura adaptarea agenţilor economici la situaţia creată de introducerea certificatului COVID-19 şi va fi favorabilă controlului pandemiei.
  • Certificatul va fi introdus în momentul înregistrării unei creşteri susţinute de 3 săptămâni consecutive a numărului de cazuri cu un coeficient de 1,5, iar renunţarea la el se va face după ce trendul devine descendent, iar incidenţa cumulată scade sub 1″.
Potrivit proiectului privind certificatul Covid la locul de muncă discutat în Coaliție testarea gratuită a angajațiilor trebuie să se facă pentru o perioadă de maxim 45 de zile prin acordarea unor tichete tip vouchere în valoare de 50 de lei (tichetul).
  • Voucherele sunt gândite pentru testele antigen care trebuie făcute în instituții publice sau private, acreditate (în farmacii, la medicul de familie, clinici private sau de stat) astfel încât rezultatele să fie încărcate în platforma națională.
  • Statul direcționează către angajator voucherele care pot fi folosite pe o perioadă de maxim 45 de zile de la declanșarea stării de alertă în care se solicită certificatul.
  • Angajații pot beneficia de maxim 15 vouchere/ tichete.

Certificatul STOP COVID se eliberează în urma îndeplinirii uneia dintre următoarele condiţii: vaccinarea cu schema completă împotriva virusului SARS-CoV-2 /dovada trecerii prin boală /rezultatul negativ certificat al unui test RT-PCR (valabil 72 de ore) sau antigen rapid (valabil 48 de ore).

Ultimele Articole