Protest extins în toată țara! Angajații de la ANAF sunt nemulțumiți de proiectul de ordonanță cu privire la reducerea cheltuielilor

Angajaţii din Finanţe continuă protestele în întreaga ţară, pe fondul nemulţumirilor faţă de proiectul de ordonanţă vizând reducerea cheltuielilor, iar pentru 22 august anunţă întreruperea lucrului pentru o perioadă de două ore şi un protest în faţa Ministerului Finanţelor, potrivit Sindicatului Sed Lex.

Şedinţa Consiliului Naţional al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Finanţe a avut loc joi, Consiliul fiind convocat de urgenţă pe fondul informaţiilor referitoare la proiectul Ordonanţei de urgenţă privind reducerea cheltuielilor bugetare.

Potrivit organizaţiei sindicale, proiectul prevede plafonarea sporului de condiţii vătămătoare la 1.000 de lei, neacordarea indemnizației de hrană şi a voucherelor de vacanţă pentru cei cu venitul brut peste 10.000 lei, anularea posturilor vacante, desfiinţarea biroului şi funcţiei de şef birou.

Premierul Marcel Ciolacu a spus, joi seara, că și-ar fi dorit să-i vadă în stradă pe angajații ANAF protestând că în ultimii 32 de ani nu s-a realizat digitalizarea sistemului.

”Că tot vorbim despre ANAF, eu astăzi mi-aș fi dorit să văd protest la ANAF pentru că nu am reușit digitalizarea în ultimii 32 de ani”, a spus Ciolacu.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed