AcasăGeneralProtestele șoferilor la benzinării, ”omorâte” în fașă de comisioanele bancare

Protestele șoferilor la benzinării, ”omorâte” în fașă de comisioanele bancare

Protestele pe care sute de șoferi din mai multe orașe le-au început la benzinării, inclusiv în Galați, par să nu aibă un impact economic major asupra acestora.

Modul de protest ales – alimentarea de o sumă infimă, de 1-2 lei, apoi plata cu cardul, “pentru ca banca să le ia un comision cât mai mare” – nu are cum să afecteze economic marile rețele de distribuție a carburanților.

Într-adevăr, este încetinită temporar activitatea benzinăriilor respective (câteva ore pe zi, poate două-trei zile la rând), pot apărea unele situații stresante pentru angajații acestora, dar impactul financiar este unul nesemnificativ, chiar inexistent.

Aceasta este opinia reprezentanților a două bănci care activează și în Galați. Conform acestora, politica de comisioane pentru plățile cu cardul ține de fiecare bancă în parte. De cele mai multe ori, comisionul perceput pentru o astfel de tranzacție este procentual, adică o anumită parte din suma încasată. Deci, comisionul încasat pentru o plată de 2 lei, să zicem, este oricum mai mic decât suma respectivă, scrie Viața Liberă.

Ultimele Articole