x


  • EUR
    4.7607
    USD
    4.2327
string(5) "banci"

PSD atacă din nou BNR și acuză o creştere artificială a euro. Îi solicită să asigure stabilitatea cursului de schimb

Social-democraţii atacă încă o dată Banca Națională a României susținând că, dacă nu există cauze naturale, creșterea Euro nu poate fi decât artificială. Ei se întreabă ce măsuri ia BNR, „care are obligaţia să asigure stabilitatea cursului de schimb şi să supravegheze sistemul bancar”.

Author: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 28.01.2019, 13:53

„Dacă nu există cauze naturale, atunci creșterea Euro nu poate fi decât artificială. Dacă investițiile străine au crescut și au adus mai mulți euro în țară, dacă s-au absorbit mai multe fonduri europene care au adus mai mulți euro în România, dacă au plecat mai puțini români din țară și au scos mai puțini euro, dacă importurile nu au crescut și nu a fost nevoie de mai multă valută… dacă în jurul României euro scade… atunci creșterea euro este artificială! Ce face BNR care are obligația să supravegheze sistemul bancar și să asigure stabilitatea cursului de schimb?”, se arată într-o postare pe contul de Facebook al PSD.

 

 

Săptămâna trecută, social-democrații afirmau că singura instituţie abilitată să administreze „controlat” cursul Leu-Euro este Banca Naţională. La o zi după acest mesaj, printr-un alt mesaj postat pe contul de Facebook, partidul condus de Liviu Dragnea, a solicitat BNR „să-și facă datoria și să apere moneda națională și ratele românilor”.