x


  • EUR
    4.7787
    USD
    4.3149
string(16) "instant-articles"

PSD discută în ședință despre referendumul pentru familie; acesta ar putea avea loc în luna mai

Social-democrații discută, în ședința Biroului Permanent Naţional, despre organizarea referendumului pentru familia tradițională. În acest moment, inițiativa cetățenească privind redefinirea familiei ca uniune între bărbat și femeie este blocată la Senat.

Author: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 26.03.2018, 12:16

Înainte ca ședința să înceapă, vicepremierul Paul Stănescu a declarat că este posibilă organizarea unui referendum în luna mai, pe acest subiect.

 

 

„Conform graficului cred că da, va fi referendum pentru familie”, a afirmat Stănescu. Întrebat dacă scrutinul ar putea avea loc în primăvara acestui an, respectiv în luna mai, Stănescu a spus că, „din toate calculele, aşa ar trebui să fie”.

 

 

De asemenea, liderul PSD a confirmat că în cadrul ședinței BPN se va discuta despre referendumul pentru familie.

 

 

Proiectul prevede modificarea Constituției în privința redefinirii familiei tradiționale, ca uniune între bărbat și femeie.

 

Potrivit propunerii de modificare, în Constituție se va preciza că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.

 

 

În plenul Senatului se află, pe ordinea de zi, proiectul privind referendumul pentru revizuirea Constituției, care poate fi organizat în maxim 30 de zile de la adoptare.