x


  • EUR
    4.7537
    USD
    4.3082
string(7) "politic"

PSD forțează în ultima săptămâna de campanie: O NOUĂ GRATUITATE

Elevii ar putea beneficia de gratuitate la călătoriile cu trenul.

Author: Mihai Voican | Sursa: Agerpres | Publicat: 20.05.2019, 16:37

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă la Sibiu, că este posibil ca şi elevii să beneficieze în viitor de transport gratuit cu trenul, cum au în prezent studenţii.

 

Întrebat de ce elevii nu pot călători gratis cu trenul, așa cum o fac studenţii, ministrul Budăi a spus: “Nu avem nicio intenţie să scoatem subvenţiile pentru studenţi din calcul. Noi le-am dat, noi le vom păstra. Considerăm că studenţii circulă în acest moment mult mai des decât elevii. Probabil, pe viitor ne vom gândi şi la extinderea acestei măsuri, dar acum suntem în această situaţie şi noi asigurăm că atât timp cât suntem la guvernare, nu avem de gând să o scoatem. Pe viitor ne putem gândi şi la extinderea acestei măsuri şi la elevi”.

 

Prezent la aceeaşi conferinţă de presă, ministrul Turismului, Bogdan Trif, a arătat că acest sector are foarte mult de câştigat prin faptul că studenţii merg mai des la mare de când călătoresc gratis cu trenul.

 

“Ne ajută foarte mult din punct de vedere turistic, pentru că ştim, studenţii au un buget restrâns pentru vacanţe şi atunci această măsură chiar a venit în întâmpinarea lor. Sunt foarte mulţi studenţi care vin la mare profitând de acest drept şi călătorind cu trenul în mod gratuit. Deci, categoric, nu o să scoatem această măsură”, a spus ministrul Bogdan Trif, lider al PSD Sibiu, citat de Agerpres.

 

Cei doi miniştri au participat luni, la Sibiu, la o întâlnire cu pensionarii.