x


  • EUR
    4.7537
    USD
    4.3082
string(16) "instant-articles"

PSD învie măsuri de CRIZĂ de pe vremea lui Emil Boc

Interesant este faptul că PSD „împrumută“ acum câteva din ideile pe care le-a avut şi Guvernul Boc, măsuri de criză, deşi guvernanţii insistă că România nu este în prezent în criză.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 10.07.2019, 5:58

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat, recent, că în buget există o „gaură“ de 7 miliarde de lei, bani pe care Guvernul trebuie să îi găsească pentru a acoperi deficitul. Drept urmare, atât ministrul, cât şi premierul Viorica Dăncilă au anunţat recent o serie de măsuri prin care plănuiesc să taie din cheltuieli. Ele vor fi prezentate, cel mai probabil, la rectificarea bugetară.

 

Interzis la cumularea pensiei cu salariul de la stat

 

Una dintre măsurile pe care ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, le analizează este ca pensionarii care lucrează la stat să nu mai poată cumula pensia cu salariul pe care încă îl încasează pentru că nu s-au retras din activitate.

 

„Dacă te-ai pensionat din sistemul de stat, mai lucrezi la stat? Eu spun că nu. Mergi în privat!“, afirma recent Teodorovici. Interzicerea cumulării pensiei cu salariul de la stat a fost introdusă prima dată de Guvernul Boc, care a dat o ordonanţă în acest sens, la finalul anului 2008. Ulterior, măsura a fost declarată neconstituţională de către CCR, scrie adevarul.ro.