PSD nu-l acceptă pe VLAD VOICULESCU în viitorul guvern! ”Groparul sistemului de sănătate”

0
18

PSD ii solicita premierului desemnat Dacian Ciolos sa nu il includa pe fostul ministru al Sanatatii Vlad Voiculescu pe lista guvernamentala cu care se va prezenta in Parlament pentru a cere votul de incredere.

„PSD il someaza pe prim-ministrul desemnat Dacian Ciolos sa nu indrazneasca sa-l includa in propunerea sa guvernamentala pe groparul sistemului de sanatate, Vlad Voiculescu, care prin nepasare, incompetenta si scandal a provocat catastrofa sanitara generalizata pe care o traim in aceste zile.

Chiar daca echipa guvernamentala propusa de Dacian Ciolos nu ar avea nicio sansa de a primi votul de incredere al Parlamentului, prezenta lui Vlad Voiculescu sau a interpusilor sai pe o astfel de lista ar reprezenta o sfidare intolerabila si o bataie de joc la adresa societatii romanesti!

Ministrii USR-Plus de la Sanatate sunt direct vinovati de dezastrul medical si umanitar in care a ajuns Romania. Nu au niciun drept sa acuze acum ca n-au avut fonduri sau putere de decizie, dupa ce luni de zile s-au lafait in fotoliul de ministru fara a avea nimic de obiectat”, se arata intr-un comunicat al PSD transmis, joi.

Social-democratii il acuza pe Vlad Voiculescu ca ar fi fost mai degraba interesat de privatizarea serviciilor medicale si de controlul achizitiilor din domeniu decat de pregatirea sistemului pentru a face fata evolutiei pandemiei de COVID-19.

„Astazi romanii au ajuns sa sape gropile din cimitir cu excavatorul, pentru ca, in lunile precedente, Vlad Voiculescu si ceilalti interpusi ai sai au fost mai interesati de privatizarea serviciilor medicale si de controlul achizitiilor din Sanatate decat de pregatirea sistemului sanitar pentru mult anuntatul val patru al pandemiei! Ei sunt direct responsabili pentru pacientii arsi in spitale, pentru numarul insuficient de paturi de la ATI si pentru lipsa generalizata a medicamentelor pentru tratarea bolnavilor COVID-19, care mor cu zile si aglomereaza cimitirele din Romania! Acesti gropari ai sistemului medical nu au ce cauta pe lista unui nou Guvern! Locul lor este pe lista celor care vor trebui investigati pentru catastrofa sanitara pe care au provocat-o in Romania!”, se mai mentioneaza in comunicatul citat.

Vicepresedintele USR Ionut Mosteanu a anuntat, joi, ca premierul desemnat Dacian Ciolos veni in fata Parlamentului, la inceputul saptamanii viitoare, cu un Guvern aprobat in Comitetul Politic al partidului, in cazul in care vor esua negocierile cu PNL, UDMR si minoritatile nationale pentru refacerea coalitiei de guvernare.

Intrebat daca fostii ministri ai USR s-ar putea afla pe lista, Mosteanu a raspuns ca acest lucru este posibil. „Sunt oameni care au dovedit ca au facut treaba si au invatat multe din chichitele ministeriale lunile astea, deci au aratat ca au curaj si responsabilitate. Din punctul meu de vedere, trebuie sa continue. O sa definitivam lista si mergem inainte cu speranta ca scenariul refacerii coalitiei este fezabil, plauzibil, ca partenerii nostri vor da dovada de responsabilitate”, a sustinut Mosteanu.