x


  • EUR
    4.7538
    USD
    4.2013
string(7) "politic"

PSD organizează un miting mare pentru susţinerea „familiei tradiţionale”

Liviu Dragnea a anunțat, luni, că social-democrații au decis să organizeze un miting foarte mare luna viitoare pentru susţinerea „familiei tradiţionale”, data organizării acţiunii nefiind deocamdată stabilită.

Author: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 16.04.2018, 15:16

„Am decis organizarea unui miting mare al PSD pentru susţinerea familiei tradiţionale. Vreau să organizăm acest miting și am luat și astăzi decizia asta pentru a nu exista niciun echivoc în abordarea pe care o are PSD pe acest subiect”, a declarat Liviu Dragnea.

 

 

Și Dumitru Buzatu, liderul organizaţiei PSD Vaslui, a vorbit despre organizarea unui astfel de miting.
 

„A fost o discuţie pentru organizarea acestui miting, urmează ca cei din teritoriu să-şi mobilizeze forţele şi vom vedea care va fi hotărârea finală. Va fi pentru susţinerea familiei şi omagierea Centenarului, aşa cum s-a discutat. Nu s-a discutat despre vreun miting pentru legile Justiţiei. Este o activitate a Parlamentului”, a spus Buzatu, precizând că mitingul va avea loc în a doua parte a lunii mai.

 

„Va fi un miting de amploare. Data – în a doua parte a lunii mai. Nu s-a discutat despre acţiunea la nivelul judeţelor”, a precizat Buzatu.

 

 

Camera Deputaţilor a adoptat, în 9 mai 2017, cu 232 voturi „pentru”, 22 de voturi „împotrivă” şi 13 abţineri, iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei pe tema definiţiei familiei, astfel că, potrivit propunerii de modificare, alineatul 1 al articolului 48 din Constituţie urmează să aibă următoarea formă: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.